Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού προκειμένου να πάρεις μέρος στο Australian Open 2022, είναι για την προστασία όλων και οχι για να γίνει προσπάθεια εκβιασμού του Νόβακ Τζόκοβιτς, είπε χαρακτηριστικά μέλος της Κυβέρνησης της Αυστραλίας.

Οι Αυστραλοί ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι μόνο εμβολιασμένοι αθλητές θα μπορούν να πάρουν μέρος στο πρώτο Grand Slam της σεζόν στη Μελβούρνη και είναι άγνωστο αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα ταξιδέψει στην Αυστραλία αφού έχει εκφράσει κατά καιρούς την άρνησή του να εμβολιαστεί.

Μάλιστα, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο πατέρας του Νόλε, Σρένταν Τζόκοβιτς είχε υπογραμμίσει ότι ο Νόβακ δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς και πως δεν θα πάει στην Αυστραλία.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Βικτώριας, Μάρτιν Πάκουλα είπε ότι η εντολή εμβολίου ισχύει για όλους τους αθλητές στην πολιτεία της νότιας Αυστραλίας, η οποία φιλοξενεί το Australian Open στη Μελβούρνη.

“Εάν είστε επισκέπτης διεθνής τενίστας ή επισκέπτης αθλητής οποιουδήποτε είδους, είναι η ευθύνη σας απέναντι στην κοινότητα στην οποία σας καλωσορίζουν” τόνισε ο Πάκουλα στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

“Και αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε από αυτούς τους διεθνείς αστέρες του τένις να ακολουθήσουν τις ίδιες απαιτήσεις με τους Βικτωριανούς. Δεν πρόκειται για εκβιασμό, αλλά για τη διασφάλιση της προστασίας της κοινότητας. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πραγματικά ελπίζω ο Νόβακ Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί και να παίξει στο Αυστραλιανό Όπεν. Αλλά αν επιλέξει να μην το κάνει, αυτό είναι δικό του θέμα” πρόσθεσε.

Video highlights
Previous articleDavis Cup Finals: Έκανε τη μεγάλη έκπληξη η Γερμανία
Next articleΕκτός ATP Cup ο Ναδάλ – Κανονικά στο ΑΟ