Η Εσθονή και Νο2 του κόσμου, Ανέτ Κόνταβεϊτ έλυσε τη συνεργασία της με τον Ρώσο προπονητή, Ντμίτρι Τουρσούνοφ, που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι λόγω του προβλήματος με τη βίζα που αντιμετωπίζει ο 38χρονος προπονητής. 

“Θέλω να τον ευχαριστήσω για την πολύ καλή και επιτυχημένη συνεργασία. Του είμαι πολύ ευγνώμων.”, είπε η Εσθονή, η οποία στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους του…διαζυγίου. 

“Ο λόγος είναι ότι επειδή έχει ρώσικο διαβατήριο, είναι πολύ δύσκολο για εκείνον να βγάλει βίζα και δεν μπορεί να βρίσκεται δίπλα μου σε πολλά τουρνουά. Εξακολουθώ να θέλω έναν προπονητή, που να μπορεί να με συνοδεύει και που να μην έχει τόσα πρακτικά προβλήματα.”

“Ήδη από τον Μάρτιο είχε προβλήματα (ξεκίνησαν οι κυρώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία). Δεν μπορούσε να έρθει μαζί μου στις ΗΠΑ και τώρα έχει προβλήματα έκδοσης βίζας και στην Αγγλία. Η διαδικασία έκδοσης βίζας ήταν πολύ περίπλοκη γι’ αυτόν.”

Κόνταβεϊτ και Τουρσούνοφ συνεργάζονται από τον περασμένο Αύγουστο με την Εσθονή να έχει ένα εντυπωσιακό φινάλε την περσινή σεζόν κερδίζοντας τα 29 από τα 34 παιχνίδια της έχοντας παράλληλα τις περισσότερες νίκες σε σκληρή επιφάνεια, κατακτώντας 5 από τους 7 τελικούς που συμμετείχε. 

Η κορύφωσης της πολύ πετυχημένης συνεργασίας με τον Ρώσο προπονητή η Κόνταβεϊτ μπήκε για πρώτη φορά στο Top-10 της WTA γράφοντας ιστορία για το εσθονικό τένις. 

Οι διαπραγματεύσεις για τον νέο προπονητή έχουν ήδη ξεκινήσει για την Κόνταβεϊτ, η οποία τον περασμένο Απρίλιο βρέθηκε θετική στην κοβιντ-19 τονίζοντας ότι μέχρι τώρα δεν έχει αναρρώσει πλήρως. 

“Αυτήν την εβδομάδα θα είμαι σε θέση να ξέρω περισσότερα για το θέμα του προπονητή. Ακόμα δεν ξέρω καν που θα παίξω κι αν θα παίξω σε κάποιο τουρνουά πριν από το Wimbledon. Δεν μπορώ καν να προπονηθώ.”, δήλωσε η 26χρονη. 

Το “διαζύγιο” μεταξύ των δύο πλευρών επιβεβαίωσε και ο ίδιος Τουρσούνοφ με ανάρτησή του στα social media χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τους λόγους:  “Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι εγώ και η Ανέτ δεν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας.”

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ανέτ για την ευκαιρία που μου έδωσε και να τη συγχαρώ για το career-high στην κατάταξη και να της ευχηθώ καλή τύχη από δω και στο εξής. Νιώθω περήφανος από τη δουλειά που κάναμε, αλλά και λίγο στεναχωρημένος, ωστόσο μερικές φορές όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν.”

Video highlights