Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για το φετινό Wimbledon το οποίο αναμένεται να είναι το πιο…ιδιαίτερο όλων των εποχών μετά από την απόφαση των διοργανωτών και κατ’ επέκταση της βρετανικής κυβέρνησης, στο να μην επιτρέψουν τη συμμετοχή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, λόγω της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η παραπάνω ιστορική απόφαση, έφερε μια άλλη ακόμα πιο…ιστορική καθώς στη φετινή διοργάνωση δεν θα δοθούν βαθμοί σε μια απόφαση-αντίδραση της ATP, αλλά και της WTA. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό οι περσινοί βαθμοί θα αφαιρεθούν κανονικά κάτι που θα φέρει τα πάνω κάτω στις κατατάξεις αμέσως μετά το Wimbledon. 

Πότε θα γίνει η κλήρωση

Το Wimbledon θα γιορτάσει φέτος τα 135 χρόνια από την έναρξη του, αλλά και τα 100 χρόνια από τη στιγμή που η διοργάνωση μεταφέρθηκε στο Church Road. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 24 Ιουνίου (12:00 GR) και η οποία φυσικά θα περιλαμβάνει τόσο τον Στέφανο Τσιτσιπά, όσο και τη Μαρία Σάκκαρη, με το πρώτο service στο κυρίως ταμπλό να γίνεται την Δευτέρα στις 27 Ιουνίου, ενώ το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν όλοι οι τελικοί. 

Ημερομηνίες-κλειδιά

  • 24 Ιουνίου: Κλήρωση του κυρίως ταμπλό (Ανδρών-Γυναικών)
  • 27 Ιουνίου: 1ος γύρος (Ανδρών-Γυναικώ)
  • 1 Ιουλίου: 3ος γύρος (Ανδρών-Γυναικών) – 2ος γύρος διπλού (Ανδρών-Γυναικών)
  • 5 Ιουλίου: Προημιτελικοί (Ανδρών-Γυναικών) – Προημιτελικά διπλού (Ανδρών-Γυναικών)
  • 7 Ιουλίου: Ημιτελικοί (Γυναικών) – Ημιτελικά διπλού (Ανδρών)
  • 8 Ιουλίου: Ημιτελικοί (Ανδρών) – Ημιτελικά διπλού (Γυναικών)
  • 9 Ιουλίου: Τελικός (Γυναικών) – Τελικός διπλού (Ανδρών)
  • 10 Ιουλίου: Τελικός (Ανδρών) – Τελικός διπλού (Γυναικών)

Ελληνικές συμμετοχές

Στο 3ο Major της σεζόν θα έχουμε 5 ελληνικές παρουσίες με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να αγωνίζονται φυσικά στο κυρίως ταμπλό Ανδρών και Γυναικών, τις Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου να αγωνίζονται στα προκριματικά, ενώ η Μιχαέλα Λάκη θα αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό της κατηγορίας junior. 

Video highlights