“Ξινή” του βγήκε η κίνηση του Μοχάμεντ Λαγιάνι να εμψυχώσει κατά τη διάρκεια του αγώνα τον Νικ Κύργιο ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ σε ματς του Αμερικανικού Όπεν, καθώς η ΑΤΡ τον τιμώρησε παραδειγματικά!


 

Με τιμωρία απουσίας από τα ερχόμενα δυο σημαντικά τουρνουά του Ασιατικού Swing τιμώρησε η ΑΤΡ τον Μοχάμεντ Λαγιάνι.

Ο 52χρονος Μαροκινός προχώρησε σε μια ανεξήγητη πράξη στον αγώνα 2ου γύρου του Αμερικανικού Όπεν ανάμεσα στον Νικ Κύργιο και τον Πιέρ Ιγ Ερμπέρ, καθώς ενώ ο Ελληνοαυστραλός βρισκόταν πίσω στο σκορ, επέλεξε να κατέβει από την καρέκλα του και να τον εμψυχώσει για τη συνέχεια της αναμέτρησης.

“Θέλω να σε βοηθήσω, είσαι κάτι εξαιρετικό για το τένις, ξέρω πως δεν είσαι ο εαυτός σου σήμερα, πρέπει να παίξεις καλύτερα”, ήταν μερικά από τα λόγια του διαιτητή της αναμέτρησης προς τον Νικ, ο οποίος από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα… μεταλλάχθηκε προς το καλύτερο!

Ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ με σετ και μπρέικ, γύρισε το ματς με συνοπτικές διαδικασίες και προκρίθηκε στον 3ο γύρο με 3-1 σετ επί του Γάλλου.

Ο Λαγιάνι πάντως, μπορεί να βοήθησε τον Κύργιο, όμως έγινε αντικείμενο συζήτησης και αρνητικών σχολίων από όλο το φάσμα του τενιστικού κόσμου, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί την Τρίτη παραδειγματικά από την ΑΤΡ.

Επικαλούμενη πως παραβίασε τους κανονισμούς, η επιτροπή απαγόρευσε στον Μαροκινό διαιτητή, εκ των πιο έμπειρων στο Tour, να διαιτητεύσει κάποιον αγώνα στα επόμενα δυο σημαντικά τουρνουά της Ασίας. Δηλαδή, θα απουσιάσει από το China Open του Πεκίνου και στο Masters της Σαγκάης.

 

Δημήτρης Χαλιάπας