Ο Ντόμινικ Τιμ, σε δηλώσεις του σε γερμανικά Μέσα, αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα του εμβολιασμού με αφορμή το νέο καμπανάκι που χτύπησε η αυστραλιανή κυβέρνηση για τους μη εμβολιασμένους παίκτες. 

Ο Αυστριακός, ο οποίος έχει αποσυρθεί από υπόλοιπο της σεζόν, στοχεύει να επιστρέψει στις προπονήσεις τον επόμενο μήνα όπου και ουσιαστικά θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για το πρώτο Grand Slam του 2022 στη Μελβούρνη.

Στο τέλος του Οκτωβρίου ο Τιμ θα μεταβεί και πάλι στο Βέλγιο, όπου και θα συναντηθεί με τον γιατρό του Φρέντερικ Φέρστρεκεν, για τις τελικές εξετάσεις όσον αφορά τον τραυματισμένο του καρπό. 

Εκεί θα συζητήσει για το θέμα του εμβολιασμού με τον ίδιο πάντως να περιμένει την έγκριση του αυστριακού εμβολίου, Novavax, τονίζοντας ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τον covid-19 δεν μπορεί να είναι απειλή για την επιστροφή του στην ενεργό δράση.

“Δεν έχω ακόμα εμβολιαστεί. Αυτό θέλω πραγματικά να το κάνω με το εμβόλιο Novavax, επειδή ο γιατρός μου έχει πει ότι είναι καλό εμβόλιο. Αν αυτό δεν εγκριθεί τότε θα κάνω ένα άλλο εμβόλιο.”, ανέφερε ο 28χρονος.