Η Αρίνα Σαμπαλένκα κέρδισε πανεύκολα την Βικτόρια Αζαρένκα στον τελικό της Οστράβα με την Βίκα να αντιμετωπίζει εμφανώς πρόβλημα στην κίνησή της, απόρροια τραυματισμού ή κάποιας ίωσης.


 

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε το 2020 η Αρίνα Σαμπαλένκα!

Η 22χρονη Λευκορωσίδα έφτασε ήδη τους επτά τίτλους καριέρας κερδίζοντας σε έναν τελικό που θα ξεχαστεί σύντομα μια “έξω από τα νερά” της Βικτόρια Αζαρένκα με 6-2, 6-2 μέσα σε “σκάρτη” μια ώρα αγώνα.

Υπήρχαν προσδοκίες για ένα μεγάλο ματς και σπουδαίο ντέρμπι αλλά η Αζαρένκα εμφανίστηκε, ειδικά στο δεύτερο σετ, εντελώς χωρίς ενέργεια και με πολύ περιορισμένη την κίνηση της, μάλλον απόρροια κάποιας ίωσης ή ενός τραυματισμού (στο medical timeout της έγιναν κάποιες μαλάξεις στον αυχένα).

Η Σαμπαλένκα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο ματς στο πρώτο σετ όταν και η Βίκα φάνηκε να παίζει πιο κοντά στα κανονικά της στάνταρντ και στη συνέχεια δεν επηρεάστηκε διόλου από την ανήμπορη εικόνα που υπήρχε στην άλλη πλευρά του κορτ, φτάνοντας σε ακόμα έναν τίτλο στη σκληρή επιφάνεια, δεύτερο στη σεζόν μετά την Ντόχα.

Συγχαρητήρια αξίζουν πάντως και στην Αζαρένκα για το γεγονός ότι ολοκλήρωσε ένα ματς-ταλαιπωρία για την ίδια.

Η Σαμπαλένκα κατάφερε μάλιστα να κάνει το double στην τσεχική πόλη μιας και κατέκτησε και το τουρνουά των διπλών πλάι στην Ελίζ Μέρτενς!

OSTRAVA OPEN DRAW | OOP (-1h)

 

Κώστας Αϊτάκης