Νέο κρούσμα κορονοϊού σε τενίστα αυτή τη φορά εκτός Ευρώπης είχαμε στην Ατλάντα των Η.Π.Α. εν μέσω του τουρνουά All-American Team Cup και είναι ο Φράνσις Τιάφο!

Η είδηση ήρθε από τους διοργανωτές αυτού του τουρνουά φιλικών προδιαγραφών αλλά και από τον ίδιο τον Τιάφο που ανέφερε ότι έχει ήδη μπει σε διαδικασία καραντίνας σύμφωνα με το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ο Τιάφο πρόλαβε μάλιστα να παίξει ένα ματς στη διοργάνωση που φιλοξενεί τους οκτώ κορυφαίους Αμερικανούς τενίστες χάνοντας από τον Σαμ Κουέρι στα δύο σετ, σε έναν αγώνα που πήρε 15λεπτο medical timeout και φαινόταν ότι δυσκολεύεται πολύ να βγάλει πριν έρθει το τεστ και η επιβεβαίωση ότι είναι θετικός στον Covid-19.

Μία άλλη σημαντική παράμετρος του τουρνουά είναι ότι δεν γίνεται άνευ θεατών μιας και επιτρέπονται μέχρι 450 θεατές σε καθημερινή βάση. Ο Τιάφο αποσύρθηκε φυσικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης η οποία πάντως θα συνεχίσει να λαμβάνει χώρα αφού γίνει ενδελεχής καθαρισμός στα πάντα.

“Ο Φράνσις Τιάφο είναι θετικός στον κορονοϊό. Όπως και όλοι οι άλλοι παίκτες, ελέγχθηκε μόλις ήρθε στην Ατλάντα αλλά και νωρίτερα και ήταν αρνητικός. Μετά με τον αγώνα του με τον Σαμ, εμφάνισε συμπτώματα και τελικά του χορηγήθηκε τεστ που έδειξε ότι είναι θετικός. Έφυγε από το τουρνουά και δεν θα συμμετάσχει άλλο. Έχουμε προχωρήσει σε ενδελεχή καθαρισμό και απολύμανση και έχουμε εντοπίσει ανθρώπους που πιθανώς να εκτέθηκαν στον ιό. Η υγεία όλων είναι η πρώτη μας προτεραιότητα” ανέφερε η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Ο ίδιος ο Τιάφο δήλωσε: “Δυστυχώς, είμαι θετικός στον Covid-19 από το απόγευμα της Παρασκευής και δεν θα συνεχίσω στο τουρνουά. Ήμουν αρνητικός στο προηγούμενο τεστ που έκανα μια βδομάδα πριν. Θα κάνω ακόμα ένα τεστ στις αρχές της άλλης βδομάδας αλλά ήδη ακολουθώ τα πρωτόκολλα της καραντίνας. Ήμουν ενθουσιασμένος που μπήκα πάλι στο κορτ αλλά η υγεία όλων είναι σημαντικότερη”.

 

Κώστας Αϊτάκης