Ο ιδιοκτήτης της Babolat, Ερίκ Μπαμπολά μίλησε για την πορεία της Γαλλικής εταιρίας το 2019, πλέκοντας το εγκώμιο του Ράφαελ Ναδάλ


 

Δεν είναι μυστικό πως ο Ράφαελ Ναδάλ αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο και επένδυση για τη Babolat.

Ο Ισπανός ανήκει στο δυναμικό της Γαλλικής εταιρίας από τα πρώτα του τενιστικά βήματα και σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο Κάρλος Μόγια που ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν frame της Babolat, κατακτώντας το Γαλλικό Όπεν το 1998 με τη θρυλική, πλέον, Pure Drive.

Μιλώντας στο Industria del Tenis, ο ιδιοκτήτης της Babolat και απόγονος του ιδρυτή της εταιρίας, Πιερ Μπαμπολά το 1975, Ερίκ Μπαμπολά, μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Ράφα στα courts.

“Η χρονιά πάει πολύ καλά για τη Babolat. Η Pure Aero που είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο μας, πουλάει πολύ. Σε αυτό βέβαια, βοηθάει και το γεγονός ότι ο Ράφα κερδίζει πολύ τελευταία.

“Ήταν μια καλή χρονιά και για τα παπούτσια μας, επίσης. Έχουμε βελτιώσει εξαιρετικά αυτή την κατηγορία και τα αποτελέσματα φαίνονται. Η Babolat είναι μια διεθνής εταιρία. Η Ισπανική αγορά είναι πολύ σημαντική, όπως και οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία. Στην αγορά των μπαλών, τα 2/3 πηγαίνουν απευθείας στα κλαμπ, στα σχολεία και σε τουρνουά και το 1/3 το αγοράζουν οι club players” είπε χαρακτηριστικά ο Ερίκ Μπαμπολά.

“Οι club players αγοράζουν μπάλες, κυρίως από τα tennis clubs και η Babolat έχει πολύ καλή σχέση με τα κλαμπς, ειδικά στην Ευρώπη. Γενικά, υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ της εταιρίας, των κλαμπ και των καταστημάτων για τις μπάλες, τόσο στο τένις όσο και στο padel” πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη σημαντική, για τη γαλλική εταιρία, κατηγορία των πλεγμάτων, ο 50χρονος επιχειρηματίας, δήλωσε: “Είμαστε στην αγορά από το 1875, κατασκευάζοντας πλέγματα, οπότε είμαστε η παλαιότερη εταιρία τένις. Στις ρακέτες είμαστε από τους πιο νέους στην αγορά και δουλεύουμε από το 1995. Είναι μια μακρά ιστορία στο τένις”.

Στο πλαίσιο της καινοτομίας, ο Ερίκ Μπαμπολά είπε: “Η καινοτομία μπορεί να μεταφραστεί σε επίπεδο τεχνολογίας αλλά βρίσκεται και σε πιο απλά πράγματα. Για παράδειγμα, η Babolat φτιάχνει ρακέτες για παιδιά. Μιλήσαμε με προπονητές και μας εξέφρασαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν παιδιά 4-5 ετών και εμείς τοποθετήσαμε δύο κάμερες στη ρακέτα, για να δούμε την κίνησή τους και τη συμπεριφορά τους και να δημιουργήσουμε κάτι που θα τους βοηθήσει στο ξεκίνημά τους.

Η καινοτομία μπορεί να είναι τεχνολογικά-σοφός, αλλά μπορεί να βρεθεί και σε εύκολα πράγματα. Δημιούμαι ένα παράδειγμα: η Babolat παράγει ρακέτες για παιδιά και μιλώντας με τους προπονητές μας μοιράστηκαν τη δυσκολία που περνούν τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ή πενταετών για να κρατήσουν τη ρακέτα ενώ παίζουν, έτσι βάζουμε δύο κάμερες στη ρακέτα προκειμένου να δούμε την κίνησή τους”.