Οι άνθρωποι της USTA έλαβαν μια σπουδαία απόφαση ενόψει του επικείμενου US Open…


 

Το Αμερικανικό Όπεν που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη, θα γίνει το πρώτο Grand Slam στην ιστορία που θα αντικαταστήσει τους επόπτες γραμμών με το Hawk-Eye Live.

Η USTA έλαβε την απόφαση να καταργήσει την παρουσία των εποπτών γραμμών στα δυο μεγάλα courts του φετινού US Open, ξεκινώντας έτσι την… τεχνολογική επανάσταση και στο κομμάτι της διαιτησίας στο τένις.

Μπορεί σε όλα τα υπόλοιπα courts να υπάρχουν κανονικά άνθρωποι που θα καθορίζουν με τις αποφάσεις τους την έκβαση των πόντων, όμως δεν θα συμβαίνει το ίδιο φέτος στα δυο μεγάλα courts του Flushing Meadows.

Τα δοκιμαστικά της USTA για το Hawk-Eye Live πέτυχαν τις προηγούμενες ημέρες στο φιλικό τουρνουά World Team Tennis στο Greenbrier Resort και η USTA πήρε απόφαση να ξεκινήσει την τεχνολογική επανάσταση, όσο πιο σύντομα γίνεται.

Είναι κοινό μυστικό ότι η τεχνολογία του Hawk-Eye είναι ολοένα και πιο κοντά στο να μπει για τα καλά στις ζωές μας και ταυτόχρονα να “τελειώσει” όλους τους επόπτες γραμμών. Πλέον γίνεται και επίσημη τούτη η εξέλιξη.

Τι είναι το Hawk-Eye Live ;

Αντί να χρειάζονται challenges από πλευράς παικτών για να φανεί το σημάδι της μπάλας μετά από ένα call επόπτη, πλέον το σύστημα θα φωνάζει από μόνο του, όταν ο πόντος είναι σε εξέλιξη, αν η μπάλα είναι έξω.

Οι φωνές των εποπτών θα αντικατασταθούν με φωνές από ηχεία που θα βρίσκονται στις άκρες του court. “Out”, “Fault” και “Foot Fault” είναι οι τρεις εκφράσεις που υπάρχουν στο ηλεκτρονικό σύστημα και θα ακούγονται όποτε χρειάζονται.

 

Δημήτρης Χαλιάπας