Με τον Γιάνικ Σίνερ να παραμένει και μαθηματικά στο Νο1 μέχρι την έναρξη του 1ου ATP Masters 1000, στο Μόντε Κάρλο, πάμε να δούμε τις ελάχιστες πιθανότητες που έχουν Αλεξάντερ Ζβέρεφ προκειμένου είτε ο ένας, είτε ο άλλος να βρεθούν στο Νο1 πριν την επιστροφή του Ιταλού, από την 3μηνη τιμωρία του, στο τουρνουά της Ρώμης. 

Θυμίζουμε ότι ο Σίνερ, κατά τη διάρκεια της ποινής του θα χάσει 1.600 πόντους κάτι που σημαίνει ότι θα επιστρέψει στα courts έχοντας 9.730 πόντους. Μαθηματικά ειναι αρκετό για να δώσει την ευκαρία σε Ζβέρεφ και Αλκαράθ για να ανέβουν στο Νο1. 

Ο Γερμανός ωστόσο, με τους πρόωρους αποκλεισμούς του στα τελευταία 3 τουρνουά, σε Μπουένος Άιρες, Ρίο ντε Τζανέιρο και Ακαπούλκο, δεν δείχνει αρκετά αξιόπιστος για να μπορέσει να κάνει την υπέρβαση στα επόμενα σημαντικά τουρνουά, από τη στιγμή μάλιστα που με την επιστροφή του Σίνερ θα πρέπει να υπερασπιστεί 1.000 πόντους στη Ρώμη από τον τίτλο την περασμένη σεζόν. 

Μαθηματικά όμως μπορεί να συγκεντρώσει 11.785 πόντους, μέχρι το τουρνουά της Ρώμης, ξεπερνώντας τον Σίνερ. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να συγκεντρώσει 3.650 πόντους στα 4 Masters (Indian Wells, Miami Open, Monte-Carlo, Madrid Open) και στο Μόναχο όπου έχει δηλώσει. Με λίγα λόγια θα πρέπει να κατακτήσει 2 Masters και να προχωρήσει αρκετά στα υπόλοιπα τουρνουά. Τρελό; Θα δείξει. 

Τα πράγματα είναι ακόμα πιο απαιτητικά για τον Αλκαράθ, ο οποίος το μέγιστο που μπορεί να μαζέψει μέχρι το τουρνουά της Ρώμης (όπου επιστρέφει ο Σίνερ) είναι 10.610 πόντοι. Ο 21χρονος έχει πολύ μικρά περιθώρια λάθους, καθώς αρχικά θα πρέπει να κατακτήσει το Indian Wells, για να υπερασπιστεί τους 1.000 βαθμούς, να προχωρήσει αρκετά ψηλά στο Μαϊάμι, αν όχι να το κατακτήσει και από εκεί και πέρα να κερδίσει ξανά Μαδρίτη και Βαρκελώνη έχοντας νωρίτερα μια πολύ καλή πορεία στο Μόντε Κάρλο. 

Θα δείξει…

Video highlights
Previous articleΣτοκχόλμη: Ο Παγώνης κέρδισε το…θρίλερ και πέρασε στα προημιτελικά
Next articleΤα Laureus Awards απέσυραν την υποψηφιότητα του Σίνερ