Μετά από τον παρθενικό της τίτλο στο απλό και τη νίκη της απέναντι στην Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα, η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα κατέκτησε και τον τίτλο στο διπλό γράφοντας ιστορία στο φετινό Roland Garros. 

Η 25χρονη Τσέχα, έχοντας ως παρτενέρ την συμπατριώτισσά της Κατερίνα Σινιάκοβα, επικράτησαν στον τελικό απέναντι στις Μπέθανι Μάτεκ-Σαντς (ΗΠΑ) και Ίγκα Σφιόντεκ με 6-4, 6-2 σε 74 λεπτά, με την Κρεϊτσίκοβα να σηκώνει το 2ο τρόπαιο μετά από 24 ώρες. 

Η πρώην Νο2 στο διπλό, έγινε η πρώτη τενίστρια, μετά από την Αυστραλή Μαίρη Πιρς (2000), αλλά και η 7η στην ιστορία του θεσμού που καταφέρνει να κατακτήσει τον τίτλο τόσο στο απλό, όσο και στο διπλό. 

Κρεϊτσίκοβα και Σινιάκοβα κατέκτησαν εύκολα το 1ο set παίρνοντας προβάδισμα με 5-1, έχοντας “σπάσει” το service των Μάτεκ-Σαντς και Σφιόντεκ,  οι οποίες πήραν μεν πίσω το ένα από τα δύο break πίσω, όμως οι Τσέχες έκλεισαν το σετ μετά από 42 λεπτά. 

Το 2ο σκέλος του τελικού ήταν πιο ανταγωνιστικό μόνο στα πρώτα 4 games, με τα δύο ζευγάρια να έχουν από ένα break (2-2). Από εκεί και πέρα Κρεϊτσίκοβα και Σινιάκοβα κατακτώντας τα 4 επόμενα games έφτασαν στον τίτλο. 

Αναμφίβολα για την Κρεϊτσίκοβα ήταν ένα εκπληκτικό τουρνουά με την 25χρονη και Νο15 (από την Δευτέρα) στα μονά, να αποχωρεί από το Παρίσι με δύο μεγάλους τίτλους στις αποσκευές της. 

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)