Η νίκη, από μόνη της, κόντρα σε μια τενίστρια του διαμετρήματος της Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, τα λέει όλα, ωστόσο, μερικά στατιστικά στοιχεία στον θρίαμβο της Ελληνίδας πρωταθλήτριας κόντρα στην Ισπανίδα τενίστρια δείχνουν το πόσο βελτιωμένη είναι αγωνιστικά και πνευματικά.

Για όσους είδαν το ματς, θα παρατήρησαν ότι όλα εξαρτώνταν (δίχως υπερβολή) από τη ρακέτα της Μαρίας!

Ήταν πολύ πιο επιθετική από την Μουγκουρούθα και όταν ευστοχούσε στα χτυπήματα της, η Μουγκουρούθα δεν μπορούσε να αντέξει τον ρυθμό της Μαρίας.

Φυσικά, αυτό έφερνε σποραδικά και αβίαστα λάθη (39 συνολικά) αλλά όταν πετυχαίνεις 33 winners και η αντίπαλος σου μόλις 5(!), αυτό τα λέει όλα για την τρομερή εμφάνιση και την απίστευτα αυξημένη αυτοπεποίθηση που έχει η Σάκκαρη στις αρχές του 2021!

Το δεύτερο κομμάτι αφορά την πνευματική δύναμη.

Ενώ έχασε έξι set points στο πρώτο σετ (χάνοντας προβάδισμα με 0-40 στο σερβίς της Μουγκουρούθα), η Σάκκαρη δεν κατέρρευσε πνευματικά, έμεινε προσηλωμένη στον στόχο και έκανε δικό της το υπέρ-κρίσιμο πρώτο σετ!

Και παρότι αντιμετώπισε 13 break points, έσωσε τα 12(!) δείγμα του καθαρού μυαλού και της τεράστιας ψυχραιμίας που είχε τις κρίσιμες στιγμές να παίξει επιθετικά με συνετές επιλογές προκαλώντας ψυχολογικό “πατατράκ” στην αντίπαλό της!

 

Μακάρι να επαναλάβει τα ίδια και κόντρα στη Σοφία Κένιν τη Δευτέρα η ανανεωμένη Μαρία!

Κώστας Αϊτάκης