Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ βρίσκεται στο Λονδίνο προετοιμαζόμενος για το δεύτερο ATP Finals της καριέρας του αλλά βρήκε τον…χρόνο να κριτικάρει τον Στέφανο Τσιτσιπά με αφορμή το ζήτημα με τις…πετσέτες!


Μιλάμε φυσικά για την απόφασή που έχει λανσάρει πειραματικά η διοργάνωση του NextGen ATP Finals ώστε οι παίκτες να παίρνουν μόνοι τους τις πετσέτες τους για να σκουπιστούν μετά τη λήξη ενός πόντου.

Είναι αρκετά τα περιστατικά στο τουρ τα τελευταία χρόνια, τελευταίο χρονικά παράδειγμα η απαράδεκτη στάση του Βερντάσκο προς ένα ball boy για να του δώσει πιο γρήγορα την πετσέτα του, ενώ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει δεχτεί κριτική για τη συμπεριφορά του προς ένα ball boy.

Όλα αυτά τα σκηνικά ώθησαν τη διοργανώτρια αρχή της πειραματικής διοργάνωσης στο Μιλάνο να αναγκάζει τους παίκτες να παίρνουν οι ίδιοι τις πετσέτες τους όποτε το επιθυμούν.

Το συγκεκριμένο “μέτρο” δεν άρεσε στον Στέφανο Τσιτσιπά, που, από την πρώτη μέρα αγώνων, ανέφερε ότι είναι κάτι που τον ενοχλεί.

“Το να πρέπει να πάρω την πετσέτα είναι ακόμα ένας περισπασμός για μένα. Για να δώσω το 100% στο παιχνίδι και τη συγκέντρωσή μου, δεν θα πρέπει να σκέφτομαι και αυτό. Θεωρώ ότι είναι η δουλειά του ball boy να σου δίνει τις μπάλες και τις πετσέτες” ανέφερε ο 20χρονος τενίστας.

Αυτή τη δήλωση του Τσιτσιπά άκουσε από το Λονδίνο ο Σάσα Ζβέρεφ και έσπευσε να κριτικάρει τον Στέφανο.

“Άκουσα τι είπε ο Στέφανος στο Μιλάνο. Τα ball boy υπάρχουν για να σου δίνουν τις μπάλες όχι τις πετσέτες. Ίσως είμαι ο λάθος άνθρωπος να μιλήσω για πετσέτες γιατί τις χρησιμοποιώ σπάνια. Πιο γελοίο στα μάτια μου είναι το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες χρησιμοποιούν την πετσέτα μετά από άσο ή διπλό λάθος μεταξύ των οποίων και ο Στέφανος! Αυτό δεν είναι χρήση της πετσέτας, είναι κάτι ψυχαναγκαστικό” ανέφερε ο Γερμανός τενίστας.

 

Κώστας Αϊτάκης