Ο Ραφαέλ Ναδάλ αναγνωρίζει ότι οι indoor hard court συνθήκες έχουν παράξει τα χειρότερα αποτελέσματα στην καριέρα του, ωστόσο, είναι διατεθειμένος ώστε να δώσει τα πάντα για να αλλάξει αυτήν την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα!


 

Είναι ο πιο σημαντικός τίτλος που λείπει από την συλλογή του…

Μιλάμε φυσικά για το ATP Finals, τον σημαντικότερο τίτλο στο άθλημα του τένις μετά τα τέσσερα Grand Slams και το γεγονός ότι ο Ράφα Ναδάλ των 20 κερδισμένων Majors, έχει μείνει χωρίς τίτλο σε Finals, αποτελεί μια ανορθογραφία στην, κατά τα άλλα, αδιανόητη καριέρα του!

Φυσικά, το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η διοργάνωση παίζεται σε indoor hard court, έχει παίξει σαφέστατα τον ρόλο της καθώς μιλάμε για την χειρότερη βάσει αριθμών επιφάνεια για τον Ναδάλ, καθώς έχει κατακτήσει μόλις έναν τίτλο σε αυτές τις συνθήκες.

Και θα πρέπει να πάμε πίσω 15 χρόνια για να τον εντοπίσουμε, στον αλησμόνητο τελικό του Madrid Masters (indoor hard court τότε) σε best of five ματς όπου επέστρεψε από το 0-2 κόντρα στον Ιβάν Λιούμπισιτς!

Ο Ράφα δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλο του για την πενιχρή επιτυχία που έχει σε αυτήν την φάση της σεζόν, δεν θα πάψει όμως ποτέ να παλεύει ώστε να αντιστρέψει αυτήν την πραγματικότητα.

“Μπορούμε να βρούμε πολλές δικαιολογίες αλλά οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Έχω παίξει και προπονηθεί σαφώς λιγότερο σε αυτές τις συνθήκες αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν αποδίδω όπως στις άλλες επιφάνειες. Ποτέ δεν ήταν η ιδανική συνθήκη για το παιχνίδι μου, πιστεύω ότι έχω βελτιωθεί σε σχέση με την αρχή της καριέρας μου. Τα αποτελέσματα που έχω δεν είναι αυτά που θα ήθελα αλλά ελπίζω να το αλλάξω αυτό την επόμενη βδομάδα και να μιλάμε με άλλους όρους στο τέλος της σεζόν” ανέφερε από το Λονδίνο ο “King of Clay”.

 

Κώστας Αϊτάκης