Και πώς να μην είναι άλλωστε…

Όταν χάνεις επτά(!) match points κόντρα στον καλύτερο τενίστα όλων των εποχών και επτά μοναδικές ευκαιρίες να βρεθείς για πρώτη φορά στα ημιτελικά ενός Slam, συντετριμμένος ψυχολογικά είναι το μόνο “φυσιολογικό” συναίσθημα που αναμένεται να νιώθεις!

Αυτό συνέβη στον Τένις Σάντγκρεν που έκανε ένα τεράστιο ματς και συνολικά ένα φοβερό τουρνουά στη Μελβούρνη, θα μπορούσε ξεκάθαρα να είναι στον ημιτελικό γύρο αλλά τελικά δεν είναι!

Εμφανώς “σπασμένος” ψυχολογικά, βρήκε τη δύναμη να πει μερικά λόγια και να επαινέσει μάλιστα τον Φέντερερ για τον τρόπο που έπαιξε στα match points.

“Αυτή τη στιγμή είμαι κουρασμένος. Και σωματικά και πνευματικά. Μόνο αυτό νιώθω. Ξέρω ότι θα μπορούσα να είμαι στον ημιτελικό γύρο. Είχα τόσες πολλές ευκαιρίες. Δεν θεωρώ ότι έκανα κάποιο φοβερό λάθος. Προσπάθησα να συνδυάσω επιθετικό παιχνίδι δίχως να πάρω κάποιο πολύ μεγάλο ρίσκο. Δίνω credit στον Φέντερερ, τα έπαιξε όλα πολύ καλά”.

“Όταν δίνεις σε έναν τέτοιο πρωταθλητή τόσες πολλές ευκαιρίες, στο τέλος θα χάσεις το ματς. Αυτό έγινε. Υποθέτω ότι είχε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του ματς. Φαινόταν σε κάποιες μπαλιές του και στο σερβίς του. Κάτι δεν ήταν “φυσικό”. Εγώ προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μου γιατί μόνο αυτό ελέγχω. Ελπίζω να μου δοθεί ξανά η ευκαιρία να προκριθώ σε έναν ημιτελικό Slam. Θα συνεχίσω να δουλεύω γι’αυτό” δήλωσε ο Σάντγκρεν.

 

Κώστας Αϊτάκης

Video highlights
Previous articleΤζόκοβιτς: “Απίστευτο αυτό που έκανε ο Φέντερερ” – VIDEO
Next articleΜεγάλος ημιτελικός στη Μελβούρνη – VIDEO