Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισε και στον πρώτο της αγώνα στο βασικό ταμπλό στη Μπογκοτά μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι που είχε διακοπή τριών ωρών λόγω βροχής!
Μεγάλη νίκη για τη Βαλεντίνη!
Η δεύτερη καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια μετά τη Μαρία Σάκκαρη πέτυχε μια σπουδαία νίκη με ανατροπή επί της Μίγιου Κάτο, Νο138 στον κόσμο, με 5-7, 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο της Μπογκοτά!
Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη της Ελληνίδας τενίστριας σε βασικό ταμπλό της WTA που συνδυάστηκε με μια φοβερή εξέλιξη καθώς έχασε το πρώτο σετ, ακολούθησε τρίωρη διακοπή λόγω βροχής, βρήκε όμως τα κουράγια να γυρίσει καλύτερη και να ανατρέψει την κατάσταση πετυχαίνοντας το καλύτερό της αποτέλεσμα εντός του 2018!
Η 21χρονη Ισπανίδα Σάρα Σορίμπες Τόρμο, Νο116 στον κόσμο, θα είναι η επόμενη αντίπαλος της Βαλεντίνης σε ένα ματς που είναι, ούτως ή άλλως, το outsider και θα παίξει με άγνοια κινδύνου!
Η Βαλεντίνη μπήκε άσχημα στο ματς και έκανε αρκετά λάθη που την νευρίασαν με συνέπεια να μείνει πίσω με 5-1.
Ωστόσο, εκεί, άρχισε μια προσωπική αντεπίθεση σώζοντας set point και ισοφαρίζοντας σε 5-5 αλλά αδίκησε την προσπάθειά της με μερικά σοβαρά λάθη σερβίροντας για να παραμείνει στο σετ στο 5-6 με συνέπεια να μείνει πίσω στο σκορ.
Μετά την τρίωρη διακοπή, γύρισε ανανεωμένη και με εκπληκτικό επιθετικό τένις, προηγήθηκε με διπλό break της Γιαπωνέζας αντιπάλου της, δυσκολεύτηκε να κλείσει το σετ χάνοντας έξι set point αλλά τελικά το έκανε ισοφαρίζοντας και στέλνοντας το μαραθώνιο ματς σε τρίτο σετ!
Εκεί, ξεκίνησε καλύτερα από την Κάτο, προηγήθηκε με break, η Γιαπωνέζα ισοφάρισε αλλά στο τέλος του αγώνα, η Βαλεντίνη κατάφερε να πάρει δύο σερί games και να κλείσει τον πρώτο γύρο υπέρ της πανηγυρίζοντας έντονα!
Υπάρχει ελληνικό τένις και πέραν της Μαρίας Σάκκαρη και αυτό μόνο καλό είναι για το άθλημα στη χώρα μας!
Τετάρτη, 11/4: 1ος γύρος Bogota Open
Grammatikopoulou (Greece) beat Kato (Japan) 5-7 6-3 6-4
Arruabarena (Spain) beat Rodriguez (Mexico) 6-2 7-6(3)
Sorribes Tormo (Spain) beat Zhao (Canada) 3-6 6-1 6-1
BOGOTA OPEN DRAW – OOP (-8h)
Κώστας Αϊτάκης