Μια εβδομάδα πριν την έναρξη των αγώνων για το κυρίως ταμπλό του Γαλλικού Όπεν (27/09) και μια ημέρα πριν την έναρξη των προκριματικών, οι Γάλλοι διοργανωτές καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό ζήτημα ασφάλειας και υγείας για τους συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από δημοσίευμα της “Marca”, τουλάχιστον τέσσερις τενίστες και τενίστριες έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και βγήκαν από τη λίστα με τους συμμετέχοντες στα προκριματικά ενώ δεν αποκλείεται η λίστα να περιλαμβάνει τελικά 15 θετικά κρούσματα της νόσου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Ισπανικής εφημερίδας, ο Ντένις Ίστομιν, ο Ερνέστο Εσκομπέντο, η Πέντρα Κρίστιν και η Μπερναμπέ Ζαπάτα έχουν βρεθεί θετικοί και έχουν απομακρυνθεί από τα προκριματικά ταμπλό ενώ έχουν ξεκινήσει ιχνηλατήσεις.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Γαλλικού Όπεν, οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στα προκριματικά, πρέπει να βρίσκονται στο Παρίσι από την προηγούμενη Πέμπτη και να έχουν προηγηθεί δύο αρνητικά τεστ κορονοϊού για να επιτραπεί η συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Μυστήριο επικρατεί με άλλους 11 τενίστες και τενίστριες που βγήκαν χωρίς επίσημη δικαιολογία από τις λίστες των προκριματικών και οι Γάλλοι ψάχνουν ντόπιους τενίστες για να τους αντικαταστήσουν.

Τη Δευτέρα αναμένονται ανακοινώσεις για την έναρξη των προκριματικών ενώ όπως έχει γνωστοποιηθεί καθημερινά μπορούν να βρίσκονται 5,000 κόσμου στις εγκαταστάσεις του Roland Garros και να παρακολουθούν αγώνες μόνο στο Philippe Chatrier.

Μετά την τελευταία εξέλιξη, ενδεχομένως να παρθεί απόφαση να μην υπάρχουν θεατές στις εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της σπουδαίας διοργάνωσης.