Πριν λίγες μέρες, το τουρνουά Citi Open ματαιώθηκε και οι περισσότεροι επαγγελματίες τενίστες έμαθαν τα νέα μέσω του Twitter.

Ο Αργεντινός τενίστας, Ντιέγκο Σβάρτσμαν, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του στο ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες δεν ενημερώθηκαν απευθείας από την διοργανώτρια Αρχή (ATP), αλλά από ειδήσεις και φημολογίες στα social media.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο FM Milenium, όπως διαβάζουμε στην La Nacion, το Νο13 στον κόσμο, Ντιέγκο Σβάρτσμαν τόνισε ότι: “Για εμένα, η ATP δεν ήταν αποτελεσματική μέχρι τώρα, πρακτικά δεν μάθαμε τις ειδήσεις ποτέ από αυτούς πρώτα, αλλά ανακαλύψαμε τις αποφάσεις που λαμβάνουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για παράδειγμα την ακύρωση Citi Open.

Η ακύρωση της Ουάσινγκτον ήταν κάτι που περιμέναμε να γίνει και σε εισαγωγικά η ATP το είχε προβλέψει, μας έλεγαν ότι ήταν περίπλοκο, γιατί δεν έφτασαν οι ώρες για όλες τις άδειες και για το ότι χρειαζόταν για να κάνουμε ένα τουρνουά, αλλά τελικώς καταλήξαμε να ανακαλύπτουμε την ακύρωση του από το twitter”.

Ο 27χρονος Αργεντινός τενίστας συνέχισε λέγοντας ότι: “Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούν και με τον οποίο θέλουν να διοργανώσουν, για παράδειγμα το US Open, είναι τρελός. Στην περίπτωσή μου, θα πήγαινα να παίξω τένις, επειδή έχω ανάγκη και είναι η δουλειά μου, αλλά οι συνθήκες είναι τρελές, αφού θα έπρεπε να παίξουμε σε ένα Grand Slam μετά από εφτά μήνες με μόνο ένα άτομο παρέα, κλειδωμένοι σε ένα ξενοδοχείο για 21 ημέρες, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να βγεις, είναι υπερβολικά παρανοϊκό”.