Ο Μιχάλης Στρατουδάκης, παίκτης και προπονητής του Padel, μίλησε στους tie breakers για το παρόν και το μέλλον του αθλήματος που γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη στη χώρα μας.

Ο έμπειρος προπονητής που προπονεί στο Renti Arena, τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η θεσμική ολοκλήρωση του Padel, κάτι που θα βοηθήσει πολύ στην εξέλιξη του αθλήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο tiebreakers.gr

Ο Μιχάλης Στρατουδάκης θεωρείται (και όχι άδικα) ένας απο τους πιονιέρους του padel στην Ελλάδα. Ξεκίνησε να ασχολείται το 2017, όταν το padel ήταν σχετικά άγνωστο στην Ελλάδα και έκτοτε με την “βοήθεια” και της πανδημίας συμμετείχε και συμμετέχει ενεργά στην τεράστια άνθηση του padel στη χώρα μας.

Οι TieBreakers τον βρήκαν και δεν έχασαν την ευκαιρία για μια καλή κουβέντα μαζί τους. Για το παρόν και το μέλλον του padel στην Ελλάδα, για το εάν μπορούμε ως χώρα να διοργανώσουμε μεγάλα events και φυσικά για το πώς εκείνος από την ξυλορακέτα της παραλίας άρχισε να ασχολείται με ένα άθλημα που του έχει αλλάξει τη ζωή!

Η συνέντευξη

Πότε και πώς ξεκίνησες να παίζεις padel;

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1985. Η καταγωγή μου είναι από τα Χανιά και από μικρός η μεγάλη μου αγάπη ήταν ο αθλητισμός και έχω περάσει από πολλά αθλήματα, τα περισσότερα χρόνια όμως ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο. Με το padel ασχολούμαι 6 χρόνια και τα τελευταία 3 χρόνια επαγγελματικά ως προπονητής. Ξεκίνησα το 2020 στο Olympico padel club στην Γλυφάδα όπου παρέμεινα για 2 χρόνια. Σήμερα εργάζομαι στο Renti Arena Padel Club.

Εκτός από προπονητής είμαι ενεργός και στο αγωνιστικό κομμάτι του padel συμμετέχοντας σε αρκετά τουρνουά εντός Ελλάδος σε επίπεδο Master με υψηλές κατατάξεις αλλά και πρώτες θέσεις. Αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που το πάθος μου το έχω κάνει επάγγελμα! Αρχικά έπαιζα αγωνιστική ρακέτα (beach racket) στις εγκαταστάσεις της πλαζ της βούλας και έτσι δοκιμάζοντας να παίξω, μπήκε το Padel στην ζωή μου. Ήταν το 2017 και από τότε άρχισα να παίζω όλο και πιο συχνά φτάνοντας μέχρι σήμερα που πλέον αποτελεί το επάγγελμα μου.

Το padel έκανε μια έκρηξη στην Ελλάδα την περίοδο της πανδημίας. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό και σε ποιο επίπεδο είναι τώρα;

Όντως η περίοδος της πανδημίας βοήθησε στην ανάπτυξη του Padel στην χώρας μας παρά πολύ. Ο κόσμος το δοκίμασε και το γνώρισε επειδή τότε είχαν κλείσει όλες οι αθλητικές δραστηριότητες και τα μόνα που είχαν συνεχίσει να λειτουργούν κανονικά ήταν το padel και το τένις.

Έτσι έπαιζαν συνέχεια όλο και περισσότεροι με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα η ανάπτυξη του αθλήματος να είναι ραγδαία. Επίσης οι διάσημοι που έπαιζαν Padel με τα στορι τους έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να μαθευτεί σε περισσότερο κόσμο.

Το Padel όμως δεν ήταν απλώς η μόδα της καραντίνας καθώς αυτή την στιγμή υπάρχουν παρά πολλά club σε ολόκληρη την Ελλάδα και χιλιάδες κόσμος που το έχει αγαπήσει και παίζει συνεχώς.

Η ΕΦΟΑ μόλις πρόσφατα άρχισε να εντάσσει το padel στην πιο αγωνιστική του μορφή. Πώς το βλέπεις αυτό;

Η ένταξη του Padel στην πιο αγωνιστική μορφή σαφώς με χαροποιεί ιδιαίτερα διότι αποτελεί το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Θεωρώ πως είναι ένα κίνητρο για τους αθλητές να ασχοληθούν πιο σοβαρά καθώς και για να ενταχθούν και νέα άτομα στο αγωνιστικό κομμάτι.

Αγωνιστικά μπορούν να υπάρξουν ελληνικά ζευγάρια που θα βγουν στο εξωτερικό σε αγώνες; Και επίσης μπορούμε να κάνουμε εδώ στην Ελλάδα ένα διεθνές τουρνουά;

Tο επίπεδο στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει παρά πολύ με αρκετούς παίχτες σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ακόμα βέβαια σε σχέση με άλλες χώρες είμαστε αρκετά πίσω αλλά αυτό είναι απολύτως λογικό διότι το Padel υπάρχει λιγότερα χρόνια στην Ελλάδα και αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στην αρχή της ανάπτυξης του.

Ήδη κάποια ζευγάρια έχουν συμμετάσχει σε διεθνές τουρνουά και έχουν πάει αρκετά καλά όποτε ναι μπορεί να υπάρξει Ελληνική συμμετοχή και σιγά σιγά αποκτώντας και εμπειρίας θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε διεθνές τουρνουά στην χώρα μας καθώς υπάρχουν club που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Πώς βλέπεις το μέλλον του αθλήματος;

Βρισκόμαστε στην αρχή της ανάπτυξης του Padel στην χώρα μας του οποίου το μέλλον πιστεύω θα είναι σπουδαίο αρκεί να γίνουν τα επόμενα βήματα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η δημιουργία ομοσπονδίας είναι αναγκαία και από ότι γνωρίζω έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες συγκρότησης της. Αυτό σημαίνει πως θα είναι εφικτό να υπάρξει επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα, δημιουργία εθνικής ομάδας, ένταξη του αθλήματος ως μάθημα στα ΤΕΦΑΑ, καθώς και δημιουργία ακαδημιών όπου τα παιδιά τα παιδιά θα μπορούν να γνωρίσουν το Padel από μικρή ηλικία όποτε έχουμε να δούμε και να περιμένουμε ωραία πράγματα!

Video highlights
Previous articleTennis in Greece: Camp στο Costa Navarino
Next articleΈπιασαν δουλειά Τζόκοβιτς, Αλκαράθ και Μεντβέντεφ (vids)