Σε μια πολύ ξεχωριστή λίστα, πλάι στους Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, έβαλε το όνομά του ο 18χρονος Ιταλός Γιανίκ Σίνερ, με την καταπληκτική σεζόν την οποία διένυσε το 2019…


 

Γεννημένος στις 16 Αυγούστου του 2001, ο Γιανίκ Σίνερ αποτελεί τον νεαρότερο τενίστα που φιγουράρει αυτή την περίοδο στο Top100 της ΑΤΡ.

Μάλιστα, ο Ιταλός φρόντισε να ράψει από πολύ νωρίς στην καριέρα του, ένα πολύ ιδιαίτερο παράσημο στο στήθος του. Πρόκειται για τον 5ο τενίστα ανά τα χρόνια, που καταφέρνει σε σεζόν που ξεκίνησε ως U18, να την ολοκληρώσει εντός Top80.

Μόλις τέσσερις τενίστες το είχαν καταφέρει στο παρελθόν. Οι τρεις εκ των οποίων, έχουν κερδίσει περισσότερα από ένα Grand Slam και είναι μέλη του περίφημου Big-4 του παγκοσμίου τένις.

Ράφαελ Ναδάλ (2003, 2004), Νόβακ Τζόκοβιτς (2005) και Άντι Μάρεϊ (2005), έχουν τελειώσει μια εκ των πρώτων σεζόν τους στο Tour, εντός του Top80 και καταλαβαίνει κανείς πως αυτό το επίτευγμα που πέτυχε ο Γιανίκ Σίνερ, μόνο τυχαίο δεν είναι.

Το πρόσφατο 2017, στην τελευταία του σεζόν ως U18 τενίστας, ο Ντένις Σαποβάλοφ κατάφερε επίσης να τερματίσει μέσα στους 80 καλύτερους του κόσμου και έγινε ο 4ος κατά σειρά που το πετυχαίνει.

Μένει να δούμε, αν ο νεαρός Ιταλός δικαιώσει τις προσδοκίες στο μέλλον και μπορέσει να διαγράψει μια σπουδαία καριέρα στο άθλημα. Τα προσόντα, τα έχει σίγουρα. Όπως και την παρακαταθήκη.

 

Δημήτρης Χαλιάπας