Η άρνηση του Νόβακ Τζόκοβιτς να φύγει από την Αυστραλία, κρατάει τον Σέρβο σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Μελβούρνη, με τους δικηγόρους του να πιέζουν καταστάσεις προκειμένου ο Νόλε να εξαντλήσει κάθε νομικό περιθώριο και να παραμείνει στη Μελβούρνη.

Από την άλλη πλευρά, οι Αυστραλοί πιέζουν τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου να φύγει άμεσα από τη χώρα αφού δεν παρουσίασε επαρκείς αποδείξεις για την ιατρική εξαίρεση που πήρε από τα δύο ανεξάρτητα πάνελ, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Australian Open.

Ο Τζόκοβιτς συμπληρώνει 24 ώρες στη χώρα των καγκουρό, ωστόσο η περιπέτειά του συνεχίζεται.

“Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και ειδικές περιπτώσεις” ανέφερε σε νέες του δηλώσεις ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον και συνέχισε: “Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τις σωστές αποφάσεις, όταν πρόκειται για την ασφάλεια των συνόρων της Αυστραλίας”.

Οι αντιδράσεις από τους Αυστραλούς για την χορήγηση της ιατρικής εξαίρεσης στον Τζόκοβιτς ήταν τεράστιες και είναι αυτές που ασκούν μεγάλη πίεση στις αρχές της Αυστραλίας προκειμένου να “ξεφορτωθούν” τον Τζόκοβιτς. Πλέον, το παιχνίδι είναι επικοινωνιακό και έχει μεταφερθεί στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο, με τον πρόεδρο της Σερβίας να λέει στο twitter ότι μίλησε με τον Τζόκοβιτς, διαβεβαιώνοντάς του ότι “ολόκληρη η Σερβία είναι στο πλευρό του και πως γίνονται όλες οι προσπάθειες να τελειώσει το συντομότερο η περιπέτειά”.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς ζήτησαν ακρόαση από το Ομοσπονδιακό Περιφερειακό και Οικογενειακό Δικαστήριο της Αυστραλίας η οποία έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης.

Το δικαστήριο τελικά μετέφερε για τη Δευτέρα (10/01) την πλήρη ακρόαση, ωστόσο οι δικηγόροι της Κυβέρνησης της Αυστραλίας έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την απέλαση του Τζόκοβιτς από τη χώρα, πριν από αυτή την ακροαματική διαδικασία.

Το πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι ο Τζόκοβιτς θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα στο ξενοδοχείο καραντίνας, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να προπονείται τις επόμενες τέσσερις μέρες.

Video highlights