Ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς, Σρένταν, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από τη Σερβία, με αφορμή την τεράστια δικαστική νίκη του 34χρονου τενίστα στην Αυστραλία, έπλεξε για πολλοστή φορά το εγκώμιο του Νόλε και έστειλε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε μεταξύ άλλων, πως όλα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στη Βικτώρια, μόνο καλό έκαναν στον Νόβακ, ο οποίος σύμφωνα με τον Σρένταν, θα κερδίσει και το φετινό Αυστραλιανό Όπεν.

Τοποθετήσεις έκαναν, εκτός του Σρένταν, και η μητέρα του Νόβακ, Ντιάνα, ένας εκ των δυο αδερφών του, ο Τζόρτζε, και ο θείος του, Γκόραν.

Άξιο αναφοράς, πάντως, το γεγονός ότι στο τέλος της συνέντευξης τύπου, όταν ρωτήθηκαν για το θετικό PCR Test του Νόλε στις 16 Δεκεμβρίου και την συμμετοχή του Νο1 τενίστα στον κόσμο σε εκδήλωση με παιδιά στο Βελιγράδι, την επόμενη ημέρα, τηρήθηκε… σιγή ιχθύος.

“Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε”, απάντησε ο Σρένταν και αποχώρησαν όλοι μαζί.

Αναλυτικά όσα είπε ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς:

“Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για την άνευ όρων υποστήριξή τους στον Νόβακ και την οικογένειά του. Ευχαριστώ όλους όσοι υπερασπίζονται την ελευθερία της γνώμης και του λόγου. Δεν άφησε τον εαυτό του να τον γονατίσουν, ούτε θα τον γονατίσουν ποτέ.

Διάφορα πράγματα έχουν συμβεί αυτές τις μέρες. Είναι ένας ψυχικός ογκόλιθος, ένας φανταστικός νέος, που είναι καλός με όλους, κάποιος που προσπαθεί πάντα να βοηθήσει, να μην ξεκολλήσει ποτέ. Αλλά σε κάποιους ισχυρούς ανθρώπους δεν άρεσε να είναι από μια μικρή, φτωχή χώρα.

Δεν τους άρεσε που κάποιος μπορούσε να είναι ο καλύτερος στο δικό τους άθλημα. Αυτό το παιχνίδι έφτασε στο απόγειό του. Θα έπρεπε να εφεύρουν ένα άλλο παιχνίδι, αλλά και εκεί θα είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Όμως το παιχνίδι που παίζεται τις τελευταίες έξι μέρες ήταν απίστευτα δύσκολο για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Τον περίμεναν στο αεροδρόμιο και δεν είχε δικαιώματα. Του αφαίρεσαν όλα τα δικαιώματα που ανήκουν σε έναν άνθρωπο. Προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να υπογράψει απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για να μπορέσουν να τον απελάσουν. Δεν ήθελε να υπογράψει αυτό το έγγραφο, γιατί δεν συνέβαλε σε αυτό.

Δεν μου έδωσαν καν επαφή με την ομάδα του, δικηγόρους και φίλους, ήταν μόνος μαζί τους για αρκετές ώρες. Του πήραν ακόμη και το τηλέφωνό του.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του τον στήριξε, αλλά και όσοι δεν ήταν υπέρ του τα προηγούμενα χρόνια, όπως ο Κύργιος, που έλεγε ότι ο Νόβακ είναι φυλαχτό αυτού του αθλήματος. Υπάρχει επίσης ο Άντι Μάρει, ο φίλος του από τα νεανικά του χρόνια και πολλοί άλλοι πρώην και νυν παίκτες από όλο τον κόσμο.

Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του αυστραλιανού λαού, εναντίον οποιουδήποτε λαού στον κόσμο. Γνωρίζουμε ότι ο Νόβακ έχει την υποστήριξη του απλού κόσμου.

Και πέρυσι, όταν κάποιοι παίκτες δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στις χώρες τους, έδωσε τα χρήματά του για να επιστρέψουν. Αυτός είναι ο Νόβακ. Είναι ο ήλιος. Όχι μόνο στη Σερβία αλλά παγκόσμια. Είναι η ενσάρκωση της καλοσύνης, όλων των χαρισμάτων που μπορεί να περιέχει ένα ον.

Μετά από λίγες ώρες, του επέστρεψαν το τηλέφωνο και αυτός και η ομάδα του ετοίμασαν μια φανταστική άμυνα. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για ολόκληρο τον ελευθεριακό κόσμο. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να λέμε αυτό που πιστεύουμε και να μην έχουμε συνέπειες για την προσωπική γνώμη. Φυσικά, σεβόμαστε όλους τους νόμους κάθε χώρας στην οποία εισερχόμαστε.

Με τις πράξεις του σεβάστηκε ό,τι του ζητούσαν για να κάνει τη δουλειά του, το τένις είναι η δουλειά και η αγάπη του. Μόλις ήρθε για να παίξει τένις και ήθελαν να του το πάρουν αμέσως. Ο δικαστής ήταν φανταστικός, σεβάστηκε τα γεγονότα. Πήρε τη μόνη απόφαση που μπορούσε να ληφθεί, να αφήσει ελεύθερο τον Νόβακ και να κάνει τη δουλειά του.

Λαμβάνουμε υποστήριξη από την Αφρική, την Ασία, τη Νότια Αμερική, τη Ρωσία, την Κίνα εδώ και μέρες. Είναι όλοι Νόβακ. Όλοι βλέπουν την ενσάρκωση του αγώνα τους για ελευθερία μέσω του Νόβακ. Θέλω αυτό να είναι ένα σημείο καμπής. Θέλω να ξαναβρεθούμε σε τρεις εβδομάδες όταν κερδίσει το Australian Open. Θα προσπαθήσει να δείξει ότι είναι ο καλύτερος στον αθλητικό χώρο. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ και δεν θα γονατίσουμε ποτέ”.

Video highlights
Previous articleΠροπονήθηκε στη Rod Laver Arena ο Νόλε (pics)
Next articleΤο “γαλανόλευκο” μήνυμα της Λένας ενόψει Αustralian Open