Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τένις βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών στα πλαίσια την παρουσίασης του επικείμενου Sofia Open και ήταν αισιόδοξος ως προς το πλάνο που υπάρχει να διοργανώσει η χώρα τόσο τουρνουά της ATP όσο και της WTA!


 

Είναι ο διακαής πόθος όλων των Ελλήνων φίλων του τένις που έχει αυξηθεί κατακόρυφα όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη βγήκαν στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια: να φιλοξενήσει η χώρα μας ένα επαγγελματικό τουρνουά!

Στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου όπου παρουσιάστηκε το επόμενο Sofia Open (3-10 Φεβρουαρίου) με την παρουσία του Προέδρου της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Τένις Στέφαν Τσβέτκοφ αλλά και του tournament director του Βουλγαρικού Όπεν που δεν είναι άλλος από τον θείο του Νόβακ Τζόκοβιτς, Γκόραν Τζόκοβιτς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τένις είπε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για το ελληνικό τένις, τον Στέφανο Τσιτσιπά αλλά και την προοπτική που υπάρχει για διοργάνωση τουρνουά WTA και/ή ATP στην Ελλάδα!

Ξεκινούμε λέγοντας ότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο και χειροπιαστό στα χέρια μας. Ωστόσο, ο κύριος Ζαννιάς μίλησε με περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό και φάνηκε να είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε επιτέλους σπουδαίο επαγγελματικό τουρνουά στα μέρη μας!

Θα πρέπει πρώτα να ξέρουμε ότι τα τουρνουά που υπάρχουν στα τουρ έχουν συγκεκριμένο αριθμό. Δεν μπορεί απλά να προστεθεί ένα τουρνουά. Επίσης, πρέπει να είναι “ιδιοκτήτης” του τουρνουά ή να το “νοικιάσεις” για να μπορέσεις να το οργανώσεις. Και όλα αυτά να έχουν βάθος πενταετίας, δεν γίνεται να διοργανώσεις ένα τουρνουά για μόνο ένα χρόνο.” ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ.

Οι προσπάθειες γίνονται και μπορώ να πω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο ειδικά για τη διοργάνωση γυναικείου τουρνουά. Είμαι αισιόδοξος και για το αντρικό. Αλλά θα χρειαστεί και η βοήθεια από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Τα τουρνουά αυτά “τρέχουν” από μεγάλους σπόνσορες και αυτό χρειαζόμαστε και στη χώρα μας” ξεκαθάρισε.

Ενθουσιασμένος από την πορεία των δύο Ελληνόπουλων (Τσιτσιπάς, Σάκκαρη) στο τουρ, ο κύριος Ζαννιάς έβαλε ψηλά τον πήχη για το μέλλον!

“Θέλω να πω ότι οι επιτυχίες των παιδιών είναι μόνο δικές τους και δεν οφείλονται σε κανέναν παράγοντα. Πραγματικά πιστεύω ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν θα έχουμε μόνο ελληνική παρουσία στο τένις αλλά πολύ πιθανό να φτάσουμε και στο μετάλλιο!”.

Για την πιθανότητα να δούμε τον Τσιτσιπά με την ομάδα Davis της Ελλάδας, ανέφερε:

Εγώ δεν θα πω στον Στέφανο τι να κάνει. Οι επιτυχίες είναι ξεκάθαρα δικές του και θα κάνει αυτός ότι νομίζει. Αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα τον δούμε να συνδράμει και της ομάδας Davis της Ελλάδας“.

Όλα αυτά ενώ παρουσιάστηκε και το επόμενο Sofia Open όπου θα συμμετάσχει ο Έλληνας τενίστας που χαιρέτησε μάλιστα μέσω βίντεο την παρουσία του εκεί σε λίγους μήνες.

Με το Βαλκανικό τένις να βρίσκεται σε ανοδική πορεία με την παρουσία τριών κορυφαίων τενιστών στο αντρικό τουρ (Τζόκοβιτς, Ντιμιτρόφ, Τσιτσιπάς), όλοι συμφώνησαν στο ότι χρειάζεται να διοργανώνονται περισσότερα τουρνουά στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και γιατί όχι στη χώρα μας και είμαστε σε αναμονή περισσότερων εξελίξεων!

Κώστας Αϊτάκης