Η Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει την τιμή να φιλοξενεί τον Dr Philip Bell, εξειδικευμένο αθλητίατρο και επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του τουρνουά Wimbledon (2000-2021), τον κ. Απόστολο Μιχαλάκα, φυσικοθεραπευτή της Εθνικής Ομάδας Αντισφαίρισης, τον κ. Κωνσταντίνο Μουταφτσή φυσικοθεραπευτή, και τον κ. Δημήτριο Μίζιο, ομοσπονδιακό προπονητή τένις, οι οποίο θα δώσουν διαλέξεις στην επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «TENNIS MEDICINE», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής, στη Βιόπολη της Λάρισας στις 24 Απριλίου 2023 και ώρα 16.00.
Οι διαλέξεις της επιστημονικής εκδήλωσης παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους γιατρούς της Ορθοπαιδικής, της Γενικής Ιατρικής, τους Φυσικοθεραπευτές, τους Προπονητές τένις, για όλους τους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα των αθλούμενων, αλλά και γενικότερα για όσους αγαπούν το τένις.
O Dr Philip Bell, εκτός από επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του Wimbledon, έχει διατελέσει ιατρός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012), στην Εθνική Ομάδα Cricket της Αγγλίας (1995-2001), στην ποδοσφαρική ομάδα Derby County και στο Convent Garden Royal Ballet School. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του συμβουλίου FSEM (Faculty of Sport and Exercise Medicine), της επιστημονικής εταιρείας BASEM (British Association of Sport and Exercise Medicine) και του ινστιτούτου BIMM (British Institute of Musculoskeletal Medicine).
Ο κ. Απόστολος Μιχαλάκας είναι φυσικοθεραπευτής, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Έχει μεγάλη εμπειρία με αθλητές υψηλού επιπέδου, έχοντας καλύψει πολυάριθμα τουρνουά της ITF (International Tennis Federation) και της Tennis Europe.
Ο κ. Κωνσταντίνος Μουταφτσής είναι φυσικοθεραπευτής και υποψήφιος διδάκτωρ του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας. Δραστηριοποιείται στην κάλυψη τουρνουά τένις της ΕΦΟΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης).
Ο κ. Δημήτριος Μίζιος είναι απόφοιτος φυσικής αγωγής με μεταπτυχιακές σπουδές στο πεδίο της ανθρώπινης απόδοσης και υγείας. Είναι προπονητής αντισφαίρισης από το 1996, εργάζεται στην εκπαίδευση από το 2000 και είναι ομοσπονδιακός προπονητής από το 2020.
Οι διαλέξεις της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά από τον Dr Philip Bell και στα ελληνικά με αγγλικές διαφάνειες από τους υπόλοιπους ομιλητές.
Η  είσοδος είναι ελεύθερη.
Video highlights
Previous articleΘέση προπονητή/τριας στο Santorini Tennis Academy
Next articleCharleston Open: Η Ζαμπέρ πήρε ρεβάνς και τίτλο (vid)