Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται εκτός Australian Open, καθώς η ιατρική εξαίρεση που αιτήθηκε ο Νο1 του κόσμου απορρίφθηκε από την ειδική επιτροπή, όπως αναφέρουν από την Τετάρτη (29/12) τα σέρβικα ΜΜΕ. 

Ο Νο1 του κόσμου ήταν αρνητικός στο να αποκαλύψει την εμβολιαστική του κατάσταση, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εικασίες ότι ο Σέρβος δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει τη βίζα προκειμένου να ταξιδέψει στην Αυστραλία και να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο πρώτο Grand Slam της νέας σεζόν. 

Τα ΜΜΕ στη Σερβία αναφέρουν ότι ο κάτοχος 20 Grand Slam αιτήθηκε ιατρική εξαίρεση, η οποία όμως απορρίφθηκε από την ειδική επιτροπή που έχει συστηθεί. Κάτι τέτοιο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Τζόκοβιτς δεν έχει εμβολιαστεί, αν και επίσημα το καθεστώς του εμβολιασμού του παραμένει άγνωστο.

Σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται στο οικογενειακό περιβάλλον του Τζόκοβιτς, ο 34χρονος είναι ρητά κατά του εμβολιασμού και δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει για να συμμετάσχει στο Australian Open. 

Ο Σέρβος έχει ήδη αποσυρθεί από το ATP Cup, μια κίνηση που έθεσε αυτομάτως τη συμμετοχή του στο Australian Open αμφίβολη. 

Το πρώτο Grand Slam της σεζόν θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-30 Ιανουαρίου.

GROUP STANDINGS | OOP

Θάνος Σταθόπουλος

Video highlights