Στην τελική ευθεία μπαίνει το διεθνές τουρνουά junior U-14 το οποίο διεξάγεται αυτές τις ημέρες στις Σέρρες. Οι ελληνικές ρακέτες κάνουν σπουδαίες εμφανίσεις κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι στους 3 από τους 4 τελικούς, (αγόρια-κορίτσια-διπλά αγοριών-διπλά κοριτσιών) υπάρχει αμιγώς ελληνική παρουσία, ενώ περιμένουμε τους δύο ημιτελικούς στα διπλά των κοριτσιών για το 4/4! 

Στα μονά των αγοριών ο Ανδρέας Μεσσής, συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις του, επικρατώντας στον ημιτελικό του επίσης εξαιρετικού Νίκου Γαβριήλ με 6-2, 6-2, και θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τον Στέφανο Πουρναρόπουλο που έκανε την ανατροπή από 2-5 κάτω στο 3ο σετ και κέρδισε Θάνο Κακουρίδη στο tie break του καθοριστικού σετ.

Όπως και στα αγόρια έτσι και στα κορίτσια ο τελικός θα είναι ελληνική υπόθεση με την Νο1 του ταμπλό Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου να επικρατεί της Σέρβας και Νο3 του ταμπλό, Αναστάσια Τσβέτκοβιτς με το επιβλητικό 6-1, 6-0. 

Στον τελικό θα βρει μπροστά της την Μυρτώ Πρωιμάκη, η οποία επικράτησε στον 2ο χρονικά ημιτελικό με 6-3, 6-3 της Ουκρανής Σαμπρίνα Τολστόβα. 

Ο 3ος σερί ελληνικός τελικός θα είναι στο διπλό των αγοριών. Οι Δανιήλ Μανέτας και Στέφανος Πουρναρόπουλος επικράτησαν Κωνσταντίνου Καρπουζά και Άλκη Μιχαλακόπουλου με 6-1, 6-1 εξασφαλίζοντας μια θέση στον τελικό.

Εκεί θα συναντήσουν τους Οδυσσέα Γελαδάρη και Ορέστη Σιάρκο, οι οποίοι κέρδισαν τους Ελντάντ Ατσμόν (Ισραήλ) και Μάρκο Μπέκενι (Σλοβακία) με 4-6, 7-5, [10-7].

Θάνος Σταθόπουλος