Η Σερίνα Γουίλιαμς μπορεί να είναι ένα τεράστιο παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το τένις, όμως η ίδια η Αμερικανίδα δεν θέλει η κόρη της να παίξει τένις ποτέ στην ζωή της…


 

Η θρυλική Αμερικανίδα, βρίσκεται στα ημιτελικά του Wimbledon και παράλληλα κρατάει ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης του 24ου Grand Slam της καριέρας της. Αν η Σέρινα καταφέρει και αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Λονδίνο το Σάββατο, θα πανηγυρίσει τον πρώτο της Major τίτλο σαν μαμά.

Πάντως, αμέσως μετά την νίκη της σε βάρος της Καμίλα Γκιόργκι στα προημιτελικά του τρίτου Grand Slam της χρονιάς, η Αμερικανίδα μίλησε για την κόρη της, Ολυμπία, την οποία δεν θέλει να μυήσει στο τένις, όπως έκαναν οι δικοί της γονείς στην ίδια.

Αναλυτικά όσα είπε η Γουίλιαμς:

“Ελπίζω να μην παίξει τένις ποτέ η κόρη μου. Η Βίνους είπε πως θα την κοουτσάρει στο μέλλον όταν γίνει επαγγελματίας, αλλά νομίζω πως η αδερφή μου σκέφτεται πολύ μακριά από τώρα.

Η Ολυμπία δεν παίζει τένις τώρα, αν και βλέποντας εμένα να παίζω, θέλει κι αυτήν να δοκιμάσει. Νομίζω θα έχει ενδιαφέρον να την δω να παίζει τώρα, για να καταλάβω αν της πάει ή όχι, όμως δεν θέλω στο μέλλον να το κάνει, με τίποτα.

Πιστεύω πως αν θέλει να γίνει επαγγελματίας αθλήτρια, το καλλιτεχνικό πατινάζ θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Αν και πιθανότατα θα είναι πολύ ψηλή γυναίκα, οπότε ίσως δεν της ταιριάζει.

Πάντως, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να έχει πίεση από αυτά που έχω κάνει εγώ στο τένις και να θέλει να τα ξεπεράσει. Δεν θέλω να το δω αυτό. Δεν θέλω εγώ κι ο Αλέξις να κάνουμε στην Ολυμπία, ότι έκανε ο πατέρας και η μητέρα μου σε εμένα και την Βίνους. Καλύτερα ας μην ασχοληθεί με το τένις”.

 

Δημήτρης Χαλιάπας