Ο Μπεν Σέλτον ολοκλήρωσε την παρθενική του παρουσία στο Nitto ATP Finals με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς, γνωρίζοντας την Παρασκευή την τρίτη του ήττα από τον Γιάνικ Σίνερ με 6-3, 7-6(3).

Παρά το απογοητευτικό κλείσιμο της χρονιάς, ο Αμερικανός δήλωσε ότι η εμπειρία στο Τορίνο θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τη νέα σεζόν.

Ο Σέλτον ήταν ο μοναδικός παίκτης που δεν σημείωσε νίκη στη φάση των ομίλων, έχοντας χάσει ήδη από τους Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ, αποτελέσματα που είχαν αποκλείσει τον 22χρονο πριν από την τελευταία του αναμέτρηση.

Παρόλα αυτά, η σεζόν του ήταν η καλύτερη της καριέρας του: ανέβηκε μέχρι το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, κατέκτησε τον πρώτο του Masters 1000 τίτλο και έφτασε στα ημιτελικά του Australian Open, όπου επίσης είχε ηττηθεί από τον Σίνερ.

Ο ίδιος παραδέχτηκε: «Δύσκολο να τελειώνεις τη χρονιά έτσι, με 0-3 στα Finals. Παρ’ όλα αυτά ήταν μια σπουδαία χρονιά για μένα. Το τένις είναι γεμάτο σκαμπανεβάσματα και αυτό θα με κάνει να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά στην offseason. Θα μπω πιο πεινασμένος στο 2026. Ναι, πονάει – σίγουρα».

Ο Σέλτον τόνισε ότι απέχει ακόμη από το επίπεδο που θέλει: «Δεν είμαι ακόμα ο παίκτης που θέλω να γίνω. Ούτε καν έχω φτάσει κοντά. Έχω πάρα πολλά στα οποία πρέπει να δουλέψω».

Γιατί θεωρεί τον Σίνερ ασταμάτητο σε indoor hard courts

Η ήττα του Αμερικανού ήταν η όγδοη συνεχόμενη από τον Σίνερ, με τη μοναδική του νίκη απέναντι στον Ιταλό να έχει έρθει στην πρώτη τους αναμέτρηση. Έκτοτε έχουν παίξει σε indoor, outdoor και grass, πάντα με τον Σίνερ να επικρατεί.

Ο Σέλτον στάθηκε ξεκάθαρα στο σερβίς του Ιταλού: «Στα indoor courts ο Σίνερ έχει απίστευτη ακρίβεια στο σερβίς. Είναι γενικά πιο εύκολο να σερβίρεις μέσα, και αυτό τον κάνει ακόμη πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Πατάει γραμμές συνεχώς».

Και πρόσθεσε: «Σε άλλες επιφάνειες ξεχωρίζει με τον τρόπο που χτίζει πόντους. Εδώ, το σερβίς του είναι αυτό που τον κάνει σχεδόν ασταμάτητο».

 

ATP FINALS GROUP STANDINGS  | RESULTS | SCHEDULE (-1h)

Video highlights
Previous articleATP Finals: Ο Αλιασίμ νίκησε τον Ζβέρεφ και πέρασε στην 4άδα (vids)
Next articleΑλιασίμ για Αλκαράθ: «Αν μου δοθεί η ευκαιρία, θα την αρπάξω»