Η Μαρία Σαράποβα, όπως αποκάλυψε και στο πρόσφατο live instagram που έκανε με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν έχει μετανιώσει ούτε στιγμή την απόφασή της να αποσυρθεί από το τένις τον περασμένο Φλεβάρη.

Οι πάμπολλοι τραυματισμοί που έχει περάσει με χειρότερο αυτόν στον ώμο αλλά και το γεγονός ότι το κίνητρό της για να παίζει το άθλημα είχε μειωθεί ήταν οι κινητήριοι παράγοντες της απόφασης της Μάσα, συνεπικουρούμενοι το δίχως άλλο από το γεγονός ότι και τα αποτελέσματα της δεν ήταν τα επιθυμητά.

Σε webinar που πραγματοποίησε με την Wall Street Journal, η 32χρονη Ρωσίδα θεωρεί σωστό το timing του “κρεμάσματος” της ρακέτας της.

“Βλέποντας την κατάσταση από τη σωστή οπτική, η απόσυρσή μου ήρθε τη σωστή στιγμή γιατί άρχισα να αναρωτιέμαι “για ποιο λόγο προπονούμαι” και το πότε προπονούμε είχε αρχίσει να γίνεται πιεστικό. Υπάρχουν τόσες πολλές ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να απαντά ένας επαγγελματίας αθλητής καθημερινά”.

“Για μένα, είναι σημαντικό τώρα να έχω τον χρόνο να αναλογιστώ τι σήμαινε να αφοσιωθώ σε ένα άθλημα 28 χρόνια της ζωής μου με σκοπό βέβαια να χτίσω τα θεμέλια για την επόμενη μέρα”.

Η οποία φυσικά είναι ήδη γεμάτη από υποχρεώσεις και ιδέες για την πάντα πολυάσχολη και εξαιρετική businesswoman Σαράποβα.

Έχοντας πολυετή συμβόλαια με τη Nike και την Evian αλλά και την πολύ πετυχημένη προσωπική της εταιρεία γλυκών, Sugarpova, η Μάσα βλέπει το πρόγραμμά της γεμάτο ενώ ενδιαφέρεται να ασχοληθεί και με την αρχιτεκτονική όπως αποκάλυψε στη συζήτηση της με τον Νόλε.

 

Κώστας Αϊτάκης