Μάρθα Ματούλα και Ελένη Χριστοφή μπήκαν στο κυρίως ταμπλό, στο τουρνουά των 15.000$ που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Σωζόπολη (4-10/10).

Οι δύο Ελληνίδες παίκτριες θα ακολουθήσουν την 16χρονη Μιχαέλα Λάκη, η οποία βρίσκεται ήδη στο κυρίως ταμπλό το οποίο γεμίζει πλέον από ελληνικές παρουσίες. 

Η Ματούλα και Νο1 του ταμπλό (προκριματικά), μετά από τη νίκη της στον 2ο γύρο απέναντι στην  Βουλγάρα Ράλιτσα Αλεξάντροβα, επιβλήθηκε και της Βρετανίδας Άνανε Σουμέγια με 6-1, 6-1 παίρνοντας μια επιβλητική πρόκριση για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό.

Εκεί η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει την έμπειρη Βολυγάρα Ντία Εβτίμοβα, η οποία τον Οκτώβριο του 2011 είχε φτάσει μέχρι το Νο145 του κόσμου (Νο. 726 αυτή τη στιγμή), ενώ πριν από δύο περίπου εβδομάδες είχε προχωρήσει μέχρι τα ημιτελικά του τουρνουά της Σωζόπολης. 

Μεγάλη νίκη σημείωσε όμως και η Ελένη Χριστοφή, η οποία επικράτησε της Ρουμάνας Άνκα Αλεξία Τοντόνι με 7-5, 7-6(3) μετά από μια δραματική αναμέτρηση. Η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία έφτασε μέχρι το κυρίως ταμπλό χωρίς να χάσει set θα παίξει στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό με την 21χρονη Βουλγάρα και Νο508 στον κόσμο, Γκέργκανα Τοπάλοβα.

Θάνος Σταθόπουλος

Video highlights
Previous articleAustralian Open: Αυξάνεται η πίεση για τον εμβολιασμό των παικτών
Next articleΙμπραΐμοβιτς: “Εγώ και ο Νόλε μοιάζουμε – Είμαστε τέλειοι”