Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 04 Φεβρουαρίου


 

4 Φεβρουαρίου 2001

Aς γυρίσουμε 19 χρόνια πίσω όταν ο Federer ήταν 19 χρόνων. Ας γυρίσουμε, μάλιστα, 102 τίτλους πίσω όταν ξεκινούσε το Fed Express.

Μετά την παρουσία του σε δύο τελικούς την προηγούμενη χρονιά ο νεαρός μακρυμάλλης Ελβετός προσδοκούσε στον πρώτο τίτλο της καριέρας του όπως και το προπονητικό του επιτελείο (Paganini, Lundgren). To indoors τουρνουά του Μιλάνου με γήπεδα συνθετικού τάπητα παρέπεμπε στο τουρνουά της γενέτειράς του Βασιλείας στο οποίο πριν λίγους μήνες είχε φτάσει ως τον τελικό.

Μετά από εύκολες επικρατήσεις στους δύο πρώτους γύρους ο Federer, Νο27 τότε, αποκλείει στα προημιτελικά τον Ivanisevic σε 57 λεπτά και τον Kafelnikov στον ημιτελικό με 2-1 σετ (6-2, 6-7, 6-3) πετυχαίνοντας της 5η νίκη του απέναντι σε παίχτες πρώτης δεκάδας.

Στον τελικό ο μαέστρος θα επικρατήσει του Γάλλου Julien Boutter με 2-1 σετ (6-4, 6-7, 6-4) σε 2 ώρες και 20 λεπτά υψώνοντας το πρώτο του τρόπαιο της σειράς ΑΤΡ και θέτοντας της βάσεις για την μετέπειτα κυριαρχία του παρότι δεν κέρδισε άλλον τίτλο μέσα στο 2001.

Ο τελικός του μονού στο Μιλάνο ήταν για τον Federer o τρίτος. Θα ακολουθούσαν άλλοι 154 συνολικά μέχρι σήμερα. Λέτε να το πίστευε ακόμη και ο ίδιος;

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

Video highlights
Previous articleΟ Τάμπερνερ πέταξε εκτός τον Βερντάσκο
Next articleΟ μεγάλος στόχος του Νόλε σε δύο σεζόν – VIDEO