Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 1 Ιανουαρίου


 

1 Ιανουαρίου 1974

Η Αυστραλία είναι η πιο παράξενη ήπειρος. Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες. Το Αυστραλιανό Όπεν αντίστοιχα, όπως έχει τονιστεί επανειλημμένως από αυτή εδώ τη στήλη, είναι το πιο παράξενο Grand Slam τουρνουά.

Το 1974 συμβαίνουν τα εξής παράδοξα*:

– Ο 21χρονος Jimmy Connors κατακτά τον 1ο του Grand Slam τίτλο (την επόμενη χρονιά επιστρέφει για να τον υπερασπιστεί ανεπιτυχώς και δεν ξαναπατά στην Αυστραλία)
– Νικά τον Αυστραλό Phil Dent 3-1 σετ.
– Ο Phil Dent έχει ήδη νικήσει στον 3ο γύρο τον Borg (στη μοναδική παρουσία του Borg στην Αυστραλία.)
– O Connors είναι αρραβωνιασμένος με την Chris Evert (που φτάνει κι αυτή στον τελικό αλλά νερό δεν πίνει. Αντιθέτως, δυσανασχετεί με τον Jimbo που κατά τη διάρκεια των αγώνων της πίνει Pepsi και τρώει σαντουιτς)
– O Connors δυσανασχετεί με το κοινό του Kooyong Stadium που υποστηρίζει με φανατισμό τους ντόπιους τενίστες (λες και στο US Open το κοινό ξεχειλίζει από καλλιέργεια.)
– Ο Connors δυσανασχετεί που κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με θερμοκρασίες Σαχάρας αλλά και με τις μύγες και τις “επιθέσεις” τους.

Ο οξύθυμος Αμερικανός πάντως μέσα στο 1974 θα κατακτήσει και το Wimbledon αλλά και το US Open (στο Rolland Garros δεν του επιτρέπεται να συμμετέχει). Με την Evert θα χωρίσουν την επόμενη χρονιά…

* Οι περισσότερες από τις πληροφορίες είναι από την αυτοβιογραφία του Connors “The Outsider”

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis