Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 07 Ιουνίου


 

7 Ιουνίου 2009

Μετά από τρεις συνεχόμενους χαμένους τελικούς στο Παρίσι, ο Ρότζερ Φέντερερ θριαμβεύει για πρώτη -και τελευταία- φορά στο Roland Garros, κερδίζοντας τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ στον τελικό του 2009.

Ήδη με τον Ράφα Ναδάλ εκτός διοργάνωσης από τον 4ο γύρο, ο Ελβετός δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη ευκαιρία για να φτάσει στον παρθενικό του τίτλο στο Γαλλικό Major.

Ο Σόντερλινγκ μπορεί να έκανε το… απίστευτα δύσκολο, όμως δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στον άθλο του και μετά τον αποκλεισμό επί του Ναδάλ, υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Φέντερερ, ο οποίος πανηγύρισε σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια, τον 14ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Τελικό σκορ 6-1 7-6 (1) 6-4 για τον Ρότζερ, που έπιασε στις κατακτήσεις Slam τον Πιτ Σάμπρας και αγάπησε εκείνη την ημέρα, όσο ποτέ άλλοτε, την χωμάτινη επιφάνεια. Με αυτή τη νίκη, ο Φέντερερ έγινε ο 6ος μόλις τενίστας που ολοκληρώνει το Career Slam.

Για την ιστορία, ο “Βασιλιάς” έφτασε στον τελικό αφού απέκλεισε πρώτα κατά σειρά τους Μαρτίν, Ακασούσο, Ματιέ, Χάας, Μονφίς και Ντελ Πότρο.

 

Δημήτρης Χαλιάπας