Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 21 Μαρτίου


 

21 Μαρτίου 2010

Έχοντας μόλις “πατήσει” τα 31 του χρόνια και με το ξεκίνημα της χρονιάς του να απέχει από το επιθυμητό ο Ivan Ljubicic, πρώην νο3 του κόσμου θα κατακτήσει τον τίτλο στο Indian Wells, τον πρώτο Masters 1000 τίτλο του και θα γίνει ο 2ος γηραιότερος που το καταφέρνει μετά τον Agassi.

Στον τελικό ο υψηλόσωμος Κροάτης θα υπερισχύσει του “γηπεδούχου” και φαβορί Andy Roddick με 2-0 σετ, 7-6, 7-6 σφραγίζοντας μια ονειρεμένη πορεία στην Καλιφόρνια κατά την οποία θα αποκλείσει τον Djokovic αλλά και τον Nadal στα ημιτελικά. Μάλιστα ο Ljubicic θα γίνει ο πρώτος που κατακτά το Indian Wells πέρα από τους Big 3 από το 2003.

Ο συγκεκριμένος τίτλος θα αποτελέσει για τον Ljubicic τον σπουδαιότερο του αλλά και τον τελευταίο του (θα σταματήσει στους 10 τίτλους καριέρας). Όσο για τον μεγάλο άτυχο (από πολλές απόψεις) Roddick δε θα καταφέρει να κερδίσει τον πολυπόθητο τίτλο στο Indian Wells και να γίνει ο πρώτος Αμερικανός που το καταφέρνει από το 2001. Θα κερδίσει όμως το Miami αμέσως μετά.Το λες και αποζημίωση.

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis