Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 08 Oκτωβρίου.

8 Οκτωβρίου 2006

Σε μια χρονιά κατά την οποία βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του, ένα μήνα μετά την κατάκτηση του US Open, ο Federer συμμετέχει για πρώτη φορά στο τουρνουά AIG Japan Open και προκαλεί πανζουρλισμό στους Γιαπωνέζους θαυμαστές του. Παίζει μέχρι και διπλό με τον Γιαπωνέζο πρίγκιπα Naruhito.

Στις 8 Οκτωβρίου κερδίζει τον μοναδικό του τίτλο στην μοναδική παρουσία του στο Tokyo απέναντι στον Βρετανό Tim Henman επικρατώντας στον τελικό με 6-3, 6-3 και εμπλουτίζοντας τη συλλογή του με το 42ο τρόπαιο του, 10ο της σεζόν (από τα 12 συνολικά μέσα στο 2006 σε 17 τελικούς!).

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή του τη νίκη ο Federer πέρναγε μπροστά 7-6 στο head to head με τον Henman o oποίος μέχρι τις αρχές του 2004 προηγούνταν του Federer 1-6 σε νίκες. Αυτός ο τελικός θα ήταν ο τελευταίος από τους 28 που παρευρέθη ο Βρετανός (επικράτησε σε 11 από αυτούς).

Ο Federer στην ευχαριστήρια ομιλία του θα πει: “Το να έρθω εδώ για πρώτη φορά και να κερδίσω το τουρνουά είναι μοναδικό συναίσθημα. Ελπίζω να επιστρέψω του χρόνου και να υπερασπιστώ τον τίτλο”

Οι Γιαπωνέζοι θαυμαστές του δεν τον ξαναείδαν…

 

 

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

Video highlights