Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 26 Απριλίου


26 Απριλίου 1981

Άλλο ένα επεισόδιο του μεγαλύτερου και σπουδαιότερου rivalry όλων των εποχών στον γυναικείο αθλητισμό, λαμβάνει χώρα στα χωμάτινα γήπεδα του Amelia Island της Florida όπου εκτυλίσσεται το Murjani WTA Championships.

Οι Αμερικανές, Chris Evert Lloyd και Martina Navratilova διασταυρώνουν τις ρακέτες τους στον τελικό του τουρνουά και σε μια επιφάνεια στην οποία υπερτερεί παραδοσιακά η Evert πράγμα το οποίο θα επαληθευτεί εμφατικά.

Η Evert θα πετύχει την 49η συνεχόμενη νίκη της στο χώμα και θα διευρύνει το ρεκόρ της σε 174-1 στη συγκεκριμένη επιφάνεια το οποίο κρατούσε από το 1973. Αλλά το διπλό bagel 6-0, 6-0, με το οποίο επικράτησε έναντι της αντίζηλου της, λίγοι περίμεναν.

Αυτή η ήττα καταγράφηκε ως η πιο βαριά του rivalry για την πρώην Τσεχοσλοβάκα η οποία την χρησιμοποίησε για να μεταστρέψει σταδιακά την απόδοση της εναντίον της Evert και έκτοτε να καταγράψει σερί 13 νικών απέναντι της.

Εκείνη τη μέρα πάντως η Martina απολογήθηκε στο κοινό για την εμφάνιση της λέγοντας πως το μισό χρηματικό της έπαθλο, 8.000 δολάρια, θα έπρεπε να τους το παραχωρήσει.

Το head-to-head των δύο σπουδαίων τενιστριών έχει αποτυπωθεί στο ιστορικό 43-37 υπέρ της Navratilova. 80 ματς, 60 τελικοί, 14 τελικοί Grand Slam…

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis