Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 09 Ιανουαρίου


 

9 Ιανουαρίου 2005

15 χρόνια πριν. Ο πλανήτης είναι ακόμα συγκλονισμένος από την αδιανόητη καταστροφή που έχει πλήξει τις ακτές της του Ινδικού ωκεανού εξαιτίας ενός μεγάλου υποθαλάσσιου σεισμού και των τσουνάμι που προκάλεσε. Χιλιάδες οι νεκροί και οι αγνοούμενοι σε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές που έχει γνωρίσει ο πλανήτης. Σήμερα υπολογίζεται ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε πάνω από 230.000 ενώ για τις υλικές ζημιές ούτε λόγος.

Η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την ανακούφιση των χωρών που επλήγησαν ήταν άμεση. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ανήκει και η απόφαση του νικητή του τουρνουά Chennai Open της σειράς ΑΤΡ 250 Ισπανού Carlos Moya να δωρίσει το χρηματικό έπαθλο των 68.770 δολαρίων στους επιζώντες του καταστροφικού αυτού συμβάντος. Άλλωστε το Chennai αποτελεί την πρωτεύουσα της Ινδικής περιφέρειας Tamil Nadu η οποία ήδη μετρούσε 10.000 ανθρώπινες απώλειες.

Για την ιστορία να αναφερθεί πως ο Ισπανός υπερασπίστηκε τον τίλο του απέναντι στον Ταϊλανδό Paradorn Shrichaphan επικρατώντας 2-1 σετ, επιστρέφοντας στο 3ο σετ από 5-2 games. Επρόκειτο για τον 18ο τίτλο ΑΤΡ του νυν προπονητή του Rafa.

H ανθρωπιστική συνεισφορά του παραπέμπει βεβαίως στην ανάλογη δράση που έχουν αναλάβει τενίστες και τενίστριες που συμμετέχουν στα τουρνουά της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας προκειμένου να ανακουφίσουν τους πληγέντες από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που κατακαίουν εδώ και μέρες την Αυστραλία και που έχουν στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές αλλά και σε αποδεκατισμό της πανίδας και της χλωρίδας αυτής της καταπληκτικής ηπείρου.

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis