Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 2 Σεπτεμβρίου

2 Σεπτεμβρίου 1952

Γεννιέται στο ανατολικό St. Louis του Illinois ένας από τους θρύλους του αθλήματος,ο αμερικανός Jimmy Connors κάτοχος 109 τίτλων ATP, των περισσότερων στη εποχή των Open στα μονά, συμπεριλαμβανομένων 8 Grand Slam τίτλων 5 εκ των οποίων στο US Open. Μάλιστα ο Connors είναι ο μοναδικός τενίστας που έχει κατακτήσει το US Open σε τρεις διαφορετικές επιφάνειες (γρασίδι, χώμα, σκληρή επιφάνεια). Έμεινε στην ιστορία για το οξύθυμο του χαρακτήρα του, το άγριο ανταγωνιστικό του πνεύμα και τις λεκτικές του αντιπαραθέσεις.

Καθώς τα γενέθλια του συνέπιπταν με το αμερικανικό major ο Connors θα έχει να θυμάται χαρακτηριστικά δύο από αυτά. Στα 19α του γενέθλια (2 Σεπτεμβρίου 1971) πετυχαίνει την πρώτη του νίκη σε US Open απέναντι στον Alex Olmedo με 3-2 σετ επιστρέφοντας από 0-2. Πιο πολύ όμως θα θυμάται τα 39α γενέθλια του (2 Σεπτεμβρίου 1991) όπου θα σημειώσει νίκη σε ένα από τα πιο διάσημα ματς του US Open. Βρισκόμαστε στον 4ο γύρο και ο Connors βρίσκεται να υπολείπεται του 27χρονου Aaron Krickstein 1-2 στα σετ και 2-5 στα games στο 4o σετ.

Τελικά ο Connors θα οδηγήσει το ματς σε 5ο σετ και θα το κερδίσει στο tie-break με 7-4 οδηγώντας τους Νεοϋορκέζους σε παραλήρημα ενθουσιασμού. Ο 39χρονος Connors θα φτάσει μέχρι τα ημιτελικά όπου θα ηττηθεί από τον Jim Courier. Με αυτή του πορεία ο Connors θα υπενθυμίσει σε όλους ότι ποτέ δε μπορείς να ξεγράφεις έναν πρωταθλητή όσο κι αν έχουν περάσει τα χρόνια πράγμα που διατρανώνει στην εποχή μας ο, για πολλούς, GOAT Roger Federer.

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

Video highlights