Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 17  Oκτωβρίου.

17 Οκτωβρίου 2004

Αυτή την εβδομάδα διεξάγεται το Kremlin Cup στη Μόσχα, τουρνουά της σειράς ΑΤΡ 250 που θα μοιράσει 840,000 δολάρια και υπερασπιστής του τίτλου είναι ο Ρώσος Karen Khachanov ενώ συμμετέχει και ο διαρκώς βελτιωμένος Andrey Rublev. Στο τουρνουά επρόκειτο να συμμετάσχει και ο Daniil Medvedev που όμως αποσύρθηκε λόγω κούρασης.

Πριν από 15 χρόνια επετεύχθη ένας σπάνιος άθλος από τους Ρώσους τενίστες. Αν και μιλάμε για “εντός έδρας” τουρνουά που σημαίνει ότι αυξάνεται ο αριθμός των γηγενών τενιστών και παρόλη την εκτεταμένη παρουσία Ρώσων και Ρωσίδων στο tour, το 2004 όλοι οι τίτλοι ανδρών και γυναικών στα μονά και στα διπλά κατακτήθηκαν από Ρώσους τενίστες και Ρωσίδες τενίστριες.

O Nikolay Davydenko κατέκτησε τον τίτλο στο μονό των ανδρών απέναντι στον Βρετανό Greg Rusedski, τίτλος που αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη σπουδαία καριέρα του ενώ στις γυναίκες τον τίτλο κατέκτησε η Anastasia Myskina που επικράτησε της (επίσης Ρωσίδας) Elena Dementieva.

Ο Davydenko και η Myskina θα κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστό το τουρνουά αφού κερδίζουν το τίτλο και στα διπλά, ο Davydenko με παρτενέρ τον συμπατριώτη Andreev και η Myskina με την (συμπατριώτισσα, έλεος) Zvonareva. Ο Davydenko θα γίνει έτσι ο πρώτος και μοναδικός απόλυτος πρωταθλητής στην ιστορία του Kremlin Cup ενώ η Myskina η τελευταία χρονικά μετά την Mary Pierce το 1998.

Λέτε φέτος οι τίτλοι στη Μόσχα να καταλήξουν ξανά σε ρωσικά χέρια;

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis