Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 12 Φεβρουαρίου


 

12 Φεβρουαρίου 2013

Έχοντας να χάσει αγώνα για 10 χρόνια, μια από τις σπουδαιότερες αθλήτριες στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού, η Ολλανδή Esther Vergeer, μύθος του γυναικείου τένις σε αμαξίδιο, ανακοινώνει σε ηλικία 31 ετών την απόσυρση της κατά τη διεξαγωγή του τουρνουά ΑΤΡ στο Rotterdam το οποίο διευθύνει.

Η Vergeer ανακοινώνει την απόφασή της αρχικά στο twitter ενώ στη συνέντευξη τύπου, εμφανώς συγκινημένη, δέχεται τα κολακευτικά λόγια του προέδρου της ITF Fransesco Ricci Bitti που την αποκαλεί “πρέσβειρα” και “έμπνευση” για πολλούς.

H Vergeer έχοντας μείνει παράλυτη σε ηλικία 9 ετών δεν το βάζει κάτω και ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό και δη με το τένις καταφέρνοντας τα εξής εκπληκτικά επιτεύγματα:

Ρεκόρ νικών-ηττών: 700-25
Τίτλοι στα μονά: 148
Τίτλοι στα διπλά: 136
Τίτλοι Grand Slam στα μονά: 21
Τίτλοι Grand Slam στα διπλά: 23
Παραολυμπιακά μετάλλια σε μονά και διπλά: 8 (7χρυσά και ένα ασημένιο)
Εβδομάδες στο νο1: 668, συνεχόμενες από το 2000 έως το 2013
Σερί νικών: 470 από το 2003 έως το 2012

Οι αριθμοί είναι ασύλληπτοι και διατρανώνουν τη καθολική κυριαρχία-αυτοκρατορία της Vergeer που σπάνια συναντάμε στον αθλητισμό σε βάθος 10ετίας και με τόση ένταση και απολυτότητα. Δεν κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχόμενων νικών στην ιστορία όλων των αθλημάτων αλλά σίγουρα στα παλμαρέ της εμπεριέχονται ουκ ολίγα.

Η σπουδαία Ολλανδή, πάντως, θα κληθεί να δώσει ακόμα μια μάχη καθώς στις 22 Ιανουαρίου ανακοίνωσε μέσω των social-media ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού και ότι με αισιοδοξία και στήριξη από τα αγαπημένα της πρόσωπα θα βγει νικήτρια και από αυτή τη μάχη. Της το ευχόμαστε ολόψυχα. Άλλωστε η νίκη είναι στο dna της!

 

 

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis