Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 6 Ιανουαρίου


 

6 Ιανουαρίου 2008

Χωρίς βενζίνη στο ντεπόζιτο ο κουρασμένος Rafael Nadal, νο2 του κόσμου, θα γνωρίσει τη συντριβή από τον Ρώσο Mikhail Youzhny, Nο 19 κόσμου, με 6-0, 6-1 σετ στον τελικό του Chennai Open που διεξάγεται στην Ινδία σε σκληρή επιφάνεια . Πρόκειται για τον τέταρτο τίτλο ATP για τον ιδιότροπο Ρώσο που απέκτησε το προσωνύμιο “Συνταγματάρχης” εξαιτίας του στρατιωτικού χαιρετισμού που χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του.

Ο 21χρονος Nadal την προηγούμενη μέρα είχε χρειαστεί να αγωνιστεί για 3 ώρες και 54 λεπτά προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του συμπατριώτη του (και νυν προπονητή του) Carlos Moya επικρατώντας με 2-1 σετ, 6-7 (3),7-6 (8),7-6 (1) και σώζοντας 4 match-point στο 2ο σετ. Το συγκεκριμένο ματς αποτέλεσε το μεγαλύτερο σε διάρκεια ματς τριών σετ τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο ίδιος ο Nadal, Nο1 του ταμπλό, θα αποδώσει τα εύσημα στον Youzhny για το αψεγάδιαστο παιχνίδι του χωρίς να χρησιμοποιεί την κούραση ως δικαιολογία. Από την άλλη ο Youzhny θα δηλώσει: “Ο Ράφα δεν ήταν ο Ράφα. Σήμερα δεν ήμουν εγώ που κέρδισα αλλά ο Ράφα που έχασε. Δεν περίμενα να είναι τόσο εύκολο, απλώς ο Ράφα δεν μπορούσε να κινηθεί και να παίξει.”

Για την ιστορία ο Nadal είχε ήδη φιλοδωρήσει με bagel τον Youzhny τo 2005 στη Ρώμη ενώ το μεταξύ τους head-to-head διαμορφώθηκε οριστικά στο 13-4 υπέρ του Ισπανού καθώς ο Ρώσος αποσύρθηκε από τα επίσημα παιχνίδια το 2018 ενώ φημολογείται ότι το 2020 θα ενταχθεί μόνιμα στο προπονητικό επιτελείο του Denis Shapovalov.

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis