Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 02 Μαρτίου


 

2 Μαρτίου 2003

Η Γιαπωνέζα Ai Sugiyama, Νο25 του κόσμου θα κερδίσει τον τίτλο στο μονό και στο διπλό του τουρνουά State Farm Women’s Tennis Classic της σειράς Tier-II που διεξάγεται στο Scottsdale της Arizona ξεκινώντας να αγωνίζεται στις 10 π.μ. και ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της στις 8 μ.μ. με τον καθαρό χρόνο στα court να αθροίζεται στις 6 ώρες και 19 λεπτά.

Η Sugiyama πρώτα θα ολοκληρώσει τον ημιτελικό του μονού, που είχε διακοπεί την προηγούμενη μέρα λόγω βροχής, επικρατώντας της Alexandra Stephenson και αμέσως θα αγωνιστεί στον τελικό όπου θα νικήσει την Kim Clijsters, νο3 στον κόσμο, στα τρία σετ, 3-6, 7-5, 6-4. Να σημειωθεί ότι στην πορεία της προς τον τελικό η Ασιάτισσα είχε αποκλείσει και τη δική μας Λένα Δανιηλίδου.

Στη συνέχεια Sugiyama και Clijsters θα συμπράξουν στο διπλό για να ολοκληρώσουν τον επίσης αναβληθέντα ημιτελικό της προηγούμενης μέρας και θα αποκλείσουν το ζευγάρι Bartoli-Aloro. Συμπληρώνοντας 3 ματς στο διάστημα μιας ημέρας η Γιαπωνέζα θα μπορούσε να επικαλεστεί κανονισμό της WTA που απαγορεύει την υπέρβαση αυτού του ορίου. Ωστόσο, έχοντας αποκτήσει ρυθμό και παρά την κούραση θα αγωνιστεί και στον τελικό του διπλού όπου μαζί με την Βελγίδα θα επικρατήσουν των Davenport-Raymond.

H Sugiyama θα αποθεωθεί κατά την απονομή από θεατές και συναθλήτριες ολοκληρώνοντας έναν ιδιαίτερο και αξιομνημόνευτο άθλο: το Sugiyama Slam!

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis