Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 20 Απριλίου


 

20 Απριλίου 2006: Αν νομίζετε ότι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ υποπίπτει σε πολλά διπλά λάθη στο σερβίς του, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Η αλήθεια είναι ότι έχουν υπάρξει πολλοί τενίστες (δεν αναφερόμαστε στο γυναικείο τένις) που έχουν υπάρξει ιδιαίτερα συνεπείς στο ξόδεμα πόντων με διπλά λάθη ιδιαίτερα στα ματς των πέντε σετ.

Ωστόσο το ρεκόρ των περισσότερων double faults σε ματς τριών σετ το κατέχει ο Αργεντινός Γκιγέρμο Κορία. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 3ου γύρου στο τουρνουά του Monte Carlo το 2006, εναντίον του Γερμανού Νίκολας Κίεφερ o “El Mago” υπέπεσε σε 23(!) double faults. Και παρ’ όλα αυτά νίκησε!

Ο Κορία επικράτησε με 6-7, 6-4, 6-3 και προκρίθηκε στους προημιτελικούς όπου θα αντιμετώπιζε τον Ράφα Ναδάλ.

Ο ίδιος ο Κορία αποδίδει τη δυσλειτουργία στο σερβίς του σε εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη στον ώμο ενώ ο προπονητής του Χοσέ Χιγκέρας μιλά καθαρά για φόβο του αθλητή απέναντι στο διπλό λάθος.

Στο αμέσως προηγούμενο ματς ο Κορία είχε φτάσει το 20 double faults ενώ με τα 23 ξεπέρασε το αρνητικό ρεκόρ του Βραζιλιάνου Jaime Oncins που κρατούσε από το 1994. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του ματς απέναντι στον Κίεφερ ο Κορία έκανε τέσσερα double faults σε ένα γκέιμ. Το οποίο κέρδισε επίσης…

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis