Η κατάταξη για το Νο1 της σεζόν θα “κλειδώσει” την επόμενη εβδομάδα μετά το τέλος του GNP Seguros WTA Finals Cancun στο Μεξικό. Η μάχη αναμένεται να δοθεί ανάμεσα στις Αρίνα Σαμπαλένκα και Ίγκα Σφιόντεκ τις οποίες χωρίζουν 630 βαθμοί. 

Η Λευκορωσίδα πηγαίνει στο Κανκούν με 8.425 βαθμούς, την ίδια ώρα που η Swiatek έχει 7.795, ενώ η Κόρι Γκοφ, που ακολουθεί από το Νο3, έχει τεθεί εκτός μάχης έχοντας απόσταση 2.470 βαθμούς από την Σαμπαλένκα. 

Θυμίζουμε ότι οι δύο παίκτριες είναι στο Νο1 και Νο2 του ταμπλό και το νωρίτερο που θα μπορούσαν να συναντηθούν είναι στα ημιτελικά, ανάλογα φυσικά με το ποια θέση θα πάρουν στη φάση των ομίλων. 

Τα σενάρια για το Νο1 στο τέλος της σεζόν

Η Σαμπαλένκα ουσιαστικά ελέγχει την κατάσταση και όλα θα εξαρτηθούν από τη δική της ρακέτα, καθώς η Λευκορωσίδα σφραγίζει το Νο1 ακόμα κι αν φτάσει στον τελικό με ρεκόρ 2-1 στους ομίλους. 

  • Σε περίπτωση που η Σφιοντεκ χάσει έναν αγώνα στη φάση των ομίλων (2-1) η Σαμπαλένκα “κλειδώνει” το Νο1 αρκεί να παραμείνει αήττητη στον όμιλο (3-0) ή να φτάσει στον τελικό. 
  • Σε περίπτωση που η Σφιόντεκ χάσει δύο αγώνες στους ομίλους (1-2), τότε η Σαμπαλένκα εξασφαλίζει το Νο1 με ρεκόρ 2-1 στον όμιλο.
  • Σε περίπτωση που η Σαμπαλένκα χάσει και τους τρεις αγώνες στον όμιλο (0-3), τότε η Σφιόντεκ θα χρειαστεί να κερδίσει τον τίτλο ή να φτάσει απλά στον τελικό παραμένοντας παράλληλα αήττητη στον όμιλο (3-0).
  • Σε περίπτωση που η Σαμπαλένκα χάσει δύο παιχνίδια στον όμιλο (1-2), τότε η Σφιόντεκ θα πρέπει να κερδίσει τον τίτλο.
  • Σε περίπτωση που η Σαμπαλένκα χάσει ένα παιχνίδι στον όμιλο (2-1), τότε η Σφιόντεκ θα πρέπει να κερδίσει τον τίτλο ακόμα και με ρεκόρ 2-1 στον όμιλο.
  • Σε περίπτωση που η Σαμπαλένκα παραμείνει αήττητη στη φάση των ομίλων (3-0), τότε η Σφιόντεκ θα πρέπει να κάνει το 3-0 στον όμιλο και να κατακτήσει τον τίτλο.

Οι τελικοί της WTA στο Κανκούν θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 29 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου. 

Video highlights
Previous articleΒιέννη: Ο Τσιτσιπάς κόντρα σε Μάχατς και κακή παράδοση
Next articleΗ επιστροφή της Κέρμπερ