Λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρώτου Grand Slam της νέας σεζόν, στην Ισπανία επικρατεί χάος, μετά την είδηση της σύλληψης 83 τενιστών (επαγγελματιών και μη), που εμπλέκονται σε κύκλωμα στημένων αγώνων…


 

Η Europol, έφτασε στην σύλληψη 28 επαγγελματιών τενιστών και ακόμη 55 ερασιτεχνών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κύκλωμα στημένων αγώνων στην Μαδρίτη.

Σύμφωνα με την έρευνα της υπηρεσίας, περισσότερα από 97 τουρνουά (ITF και Τσάλεντζερ), συμπεριελάμβαναν στημένους αγώνες, με έναν επαγγελματία τενίστα από τους 83 οι οποίοι συνελήφθησαν, να έχει μάλιστα αγωνιστεί και στο πρόσφατο Αμερικανικό Όπεν!

Όπως αναφέρει η Europol, 11 σπίτια παραβιάστηκαν από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας, περισσότερα από 167.000 ευρώ κατασχέθηκαν, ενώ βρέθηκε ένα παράνομο όπλο και 50 ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά, τάμπλετ κτλ) με αρκετά στοιχεία για την υπόθεση.


“Πάγωσαν” επίσης, 42 τραπεζικοί λογαριασμοί, ενώ κανένα όνομα από τους τενίστες που έχουν συλληφθεί, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Η επιχείρηση είχε ξεκινήσει τον Φλεβάρη του 2017, ενώ όπως λέγεται από την Europol, εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ένας Αρμένιος.

Κι όλα αυτά, έρχονται στο φως της δημοσιότητας λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη του πρώτου σπουδαίου τενιστικού γεγονότος για το 2019, του Αυστραλιανού Όπεν, που θα λάβει χώρα στη Μελβούρνη τις επόμενες δυο εβδομάδες.

Όπως έχει γίνει γνωστό πάντως, κανείς από τους παίκτες που βρίσκονται στο κυρίως ταμπλό του φετινού Αυστραλιανού Όπεν, δεν συμπεριλαμβάνεται στους 83 συλληφθέντες.

 

Δημήτρης Χαλιάπας