Ο Κάσπερ Ρουντ πήρε μια τεράστια νίκη απέναντι στον Χόλγκερ Ρουν και έφτασε στον πρώτο ημιτελικό Grand Slam της καριέρας του σε ένα ματς που συνοδεύτηκε από νεύρα και ένταση. Ο Νορβηγός αποκάλυψε πως είχε αρκετό άγχος πριν το παιχνίδι ενώ σχολίασε και την συμπεριφορά του αντιπάλου του κατά τη διάρκεια του αγώνα:

“Είχα πολύ άγχος όλη την ημέρα Όταν περιμένεις όλη μέρα για να ξεκινήσεις είναι δύσκολο να βρεις ηρεμία, αλλά μπόρεσα να κοιμηθώ λίγο μετά το πρωινό καθώς ήθελα να περάσει η ώρα. Ήρθα εδώ γύρω στις 15:00-16:00, έκανα όλες τις προετοιμασίες. Ξεκίνησα υπέροχα, αλλά μετά ο Χόλγκερ αντέδρασε καλά, ανέβασε το επίπεδό του και είχα ένα πολύ δύσκολο ματς στο τέλος.

Έχει βελτιωθεί πολύ. Έχω παίξει απέναντί του τέσσερις φορές ήδη στην καριέρα μου. Είμαι ίσως ο παίκτης που τον αντιμετώπισε περισσότερο στο tour, οπότε ξέρω λίγο πώς παίζει, αλλά έχει γίνει πολύ πιο επικίνδυνος, πιο απρόβλεπτος. Παίζει χωρίς φόβο, έχει πολλά μεγάλα χτυπήματα και έτσι είναι μια πρόκληση. Θα είναι επικίνδυνος παίκτης για πολλά χρόνια.”

Ο Ρουντ εξήγησε στη συνέχεια τι ακριβώς τον ενόχλησε στη συμπεριφορά του Ρουν:

Έδειχνε ένα σημάδι μπάλας που ήταν ξεκάθαρα έξω, τουλάχιστον δέκα εκατοστά. Τον ρώτησα αν έπρεπε να ελέγχει κάθε μπάλα και μου απάντησε «σκάσε». Δεν είναι ό,τι καλύτερο να το πεις στον αντίπαλό σου, δεν του μίλησα ξανά μετά από αυτό.”

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δανάη Μασκαλέρη

Video highlights