Η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα κατέκτησε τον παρθενικό Major τίτλο της το Σάββατο, με νίκη στα τρία sets επί της Αναστασία Παβλιουτσένκοβα στον τελικό του Roland Garros.

Με αυτό τον τίτλο, συνέχισε μια τρομερή παράδοση που καλά κρατεί στο Παρίσι από το 2016 κι έπειτα, όσον αφορά το ταμπλό των γυναικών στο Γαλλικό Όπεν.

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, η κοπέλα που αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στο Roland Garros, στέφεται για 1η φορά στην καριέρα της νικήτρια σε Major τουρνουά.

Η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα έσπασε το ρόδι το 2016, για να ακολουθήσουν κατά σειρά οι Γελένα Οσταπένκο (2017), Σιμόνα Χάλεπ (2018), Άσλεϊ Μπάρτι (2019), Ίγκα Σφιόντεκ (2020).

Η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, έκανε δικό της το βαρύτιμο τρόπαιο του 2021 και έδωσε συνέχεια σε αυτή την παράδοση. Όλες οι παραπάνω αθλήτριες, γεύτηκαν για 1η τους φορά τη χαρά της κατάκτησης ενός Slam, στο Roland Garros.

Κάθε χρόνο δηλαδή, τα τελευταία έξι χρόνια, έχουμε μια νέα νικήτρια σε Grand Slam, που κάνει το breakthrough της στην Πόλη του Φωτός.

Ας ελπίσουμε, ότι του χρόνου, θα είναι η Μαρία Σάκκαρη που θα το κάνει. Αν και, αν έρθει… νωρίτερα, δεν θα μας χαλάσει κιόλας. Το αντίθετο.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

 

Δημήτρης Χαλιάπας