Ο Γκόρντον Ριντ, κάτοχος δύο Grand Slam με αναπηρικό αμαξίδιο μίλησε σχετικά με την παραμονή του στην Αυστραλία και την υποχρεωτική καραντίνα που οφείλουν να περάσουν οι παίκτες, που θα βρεθούν εκεί.

Ο 29χρονος Βρετανός, νιώθει άνετα με το γεγονός να περάσει τις δύο εβδομάδες σε ξενοδοχείο ειδικά φτιαγμένο για όλους τους παίκτες που πρέπει να περάσουν την υποχρεωτική 14ημερη καραντίνα.

Οι κορυφαίοι τενίστες έρχονται σιγά σιγά όλοι στην Μελβούρνη, για να περάσουν την υποχρεωτική καραντίνα ενόψει του πρώτου Grand Slam της χρονιάς, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 Φλεβάρη και να ολοκληρωθεί στις 21 του ίδιου μήνα.

Περισσότεροι από 70 παίκτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν για δύο εβδομάδες, λόγω της «σκληρής» καραντίνας που οφείλουν να περάσουν.

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν, ο Ριντ τόνισε πως οι παίκτες γνώριζαν τι θα αντιμετωπίσουν πριν έρθουν εδώ.

”Είναι λίγοι οι παίκτες που παραπονιούνται σχετικά με τη παραμονή και τις συνθήκες που επικρατούν εδώ πριν το τουρνουά, ωστόσο συνήθως αυτοί που έχουν τα παράπονα αυτά, ακούγονται και περισσότερο,” επισήμανε ο Ριντ στο Reuters.

”Έχω δει πολλούς να παραπονιούνται σχετικά με το φαγητό, αλλά πιστεύω ότι είναι υπερβολικό. Θεωρώ πως κάποιοι από αυτούς έχουν «καλομάθει».”

Ο κάτοχος του Australian Open το 2016, έχει φτάσει εδώ και πέντε ημέρες στο δωμάτιο, αλλά δεν έχει ακόμη βρεθεί με κανέναν, συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή του που διαμένει στο διπλανό δωμάτιο.

Ο Ριντ είχε στο πρόγραμμα του να προπονηθεί την Δευτέρα, αλλά εξαιτίας των πολλών θετικών τεστ Covid-19, αυτό θα πάει λίγες μέρες πίσω.

Ενώ τέλος, ο Ριντ αναφέρει πως ευελπιστεί να προπονηθεί όσο γίνεται πιο σύντομα, ώστε να είναι έτοιμος για το μεγάλο τουρνουά που έρχεται.

”Ελπίζουμε αύριο να βρεθούμε στο court, ώστε να προπονηθούμε.”

 

Δημήτρης Τσαπνίδης

Video highlights
Previous articleΛιούμπισιτς: “Ο Ρότζερ είναι ιδιοφυΐα”
Next articleΤζόκοβιτς: 304 εβδομάδες στο Νο1, έξι μακριά απ’το ρεκόρ