Η κατάκτηση του 20ου Grand Slam της καριέρας του, με τον οποίον ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ, έθεσε τον Ράφεαλ Ναδάλ σε τροχιά GOAT και η κουβέντα ανάμεσα στους φιλάθλους και τους τενιστικούς αναλυτές, έχει πάρει φωτιά.

Μετά την παρουσία του στα ημιτελικά του St.Petersburg Open, ο Μίλος Ράονιτς τοποθετήθηκε για το θέμα του κορυφαίου στην ιστορία του αθλήματος και έθεσε τη δική του οπτική πλευρά, αναλύοντας σε βάθος τις προϋποθέσεις γι’αυτόν που μπορεί να χαρακτηριστεί GOAT.

“Πιστεύω ότι είναι δύσκολη η αντιπαράθεση καθώς υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα ακόμα. Έχουμε τον Ράφα που βρίσκεται ακόμα εδώ και θα παίξει περισσότερο τένις. Έχουμε τον Ρότζερ που θα επιστρέψει την επόμενη χρονιά. Έχουμε και τον Νόβακ που ίσως έχει την ηλικία με το μέρος του και σίγουρα δείχνει πιο υγιής από τους τρεις, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

“Δεν είναι μόνο τα Grand Slams. Είναι οι εβδομάδες στο Νο1, το head to head μεταξύ τους που επίσης μετράνε. Πόσες φορές κέρδισες το κάθε ένα από τα Grand Slams, επίσης είναι σημαντικό, πόσα Masters έχεις κερδίσει. Είναι πολλά. Πάντα θα υπάρχει διαφωνία για το ποιος είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών”

Όπως είπε και ο Καναδός, δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο κριτήριο για τον ορισμό του GOAT. Φέντερερ και Ναδάλ μοιράζονται το σημαντικότερο ρεκόρ, των περισσότερων κατακτήσεων Grand Slam. Ο Φέντερερ έχει τους περισσότερους τίτλους από τους τρεις (103) ενώ ο Τζόκοβιτς βρίσκεται σε τροχιά κατάρριψης ενός σπουδαίου ρεκόρ που είναι αυτό της παραμονής στο Νο1 της περισσότερες εβδομάδες. Αν μείνει στο Νο1 μέχρι τις 8 Μαρτίου 2021, θα καταρρίψει τις 310 εβδομάδες του Φέντερερ στην κορυφή της κατάταξης.

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι είμαστε τυχεροί που παρακολουθούμε αυτούς τους τρεις σπουδαίους τενίστες να φτάνουν στα όριά τους και να μας προσφέρουν απλώχερα το ταλέντο και τη θέλησή τους για νίκη και τίτλους.

“Πιστεύω ότι είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε αυτή την κουβέντα για τον GOAT ανάμεσα σε τρεις τενίστες την ίδια εποχή και όχι να χρειάζεται να συγκρίνουμε κάποιον τενίστα που μεγαλούργησε πριν 20 ή 40 χρόνια. Είναι απόλαυση να τους ζούμε ταυτόχρονα και αυτό κάνει πιο ξεχωριστή τη σύγκριση μεταξύ τους” πρόσθεσε ο Ράονιτς.

Ο Ράονιτς έχει τρεις νίκες σε 14 αναμετρήσεις με τον Φέντερερ (3-11) και δύο κόντρα στον Ναδάλ (2-8). Ακόμα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον Τζόκοβιτς, μετρώντας 11 σερί ήττες (0-11). Ο Καναδός είναι εντυπωσιασμένος με τα φοβερά επιτεύγματα των Big Three με τελευταίο εκ των οποίων τον 13ο τίτλο του Ράφα στο Γαλλικό Όπεν.

“Είναι απίστευτο αυτό που κατάφερε ο Ράφα, κερδίζοντας το Roland Garros 13 φορές τα τελευταία 15 χρονια. Πριν ξεκινήσουν αυτοί οι τύποι, το ρεκόρ κατακτήσεων Grand Slam ήταν 14 (Σάμπρας). Ο Ράφα έχει καλές πιθανότητες να καταφέρει να πάρει 14 τίτλους σε ένα μόνο Grand Slam κάτι που μοιάζει πραγματικά απίστευτο”