Το Tour της WTA την φετινή χρονιά ξεκίνησε με το 500αρι τουρνουά στο Αμπού Ντάμπι. Εκεί η Μαρία Σάκκαρη έφτασε ως τα ημιτελικά, όπου και αποκλείστηκε με 2-0 σετ από την μετεπειτα πρωταθλήτρια, Αρίνα Ζαμπαλένκα.

Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν δύο ακόμη διοργανώσεις (Gippsland Trophy και Yarra Valley Classic), ενώ στο χρονικό διάστημα 3-7 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ένα επιπλέον τουρνουά για όσες αθλήτριες τεθούν σε 14ήμερη καραντίνα στην Μελβούρνη, ώστε να προετοιμαστούν το δυνατόν καλύτερα για το Αυστραλιανό Όπεν.

Το event δεν θα περιλαμβάνει προκριματικά και θα αποτελείται από 28 τενίστριες. Μερικές υποψήφιες για να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο τουρνουά είναι οι Αντρέσκου, Σάκκαρη, Μπέντσιτς, Μπρέιντι, Κιρστέα, Γκαρσία Περέζ, Χέρκογκ, Ζαμπέρ, Καλασνίκοβα, Κέρμπερ, Κονταβέιτ, Κοστιούκ, Κρέστσικοβα, Κουντερμέτοβα, Κουζνέτσοβα, Πουτίντσεβα, Ριμπάκινα, Σάκκαρη, Σινιάκοβα, Στραίκοβα και Γουότσον.

Το χρηματικό έπαθλο είναι το ίδιο και στις άλλες δύο διοργανώσεις, ενώ οι φιναλίστ θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν το Αυστραλιανό Όπεν την Τρίτη.

Γιάννης Μαύρος